Meciurile Rapidului, transmise pe DigiSport 4. Primul joc e chiar joi. FRF e așteptată să anunțe oficial câștigătorul licitației pentru drepturile TV din Liga 2

Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 23:28 Special
Meciurile Rapidului, transmise pe DigiSport 4. Primul joc e chiar joi.** FRF e așteptată să anunțe oficial câștigătorul licitației pentru drepturile TV din Liga 2

UPDATE 17:35 Gabriel Berceanu, directorul departamentului de comunicare al FRF, a declarat că numele câștigătorului drepturilor TV pentru următorii trei ani va fi anunțat în zilele următoare: „Licitația s-a închis duminică. În câteva zile se va decide televiziunea care va transmite meciurile din Liga 2”.


 

UPDATE 16:41 Valerii Moraru a dezvăluit pentru ProSport că înțelegerea dintre Rapid și DigiSport este valabilă doar pentru meciul de joi, contra Academicii Clinceni: „Am căzut de acord doar pentru meciul de joi. Mai departe, așteptăm să se finalizaze negocierile dintre federație și televiziuni”, a declarat patronul clubului din Giulești.


 

Prima partidă pe care ar urma s-o transmită DigiSport 4, noul post lansat de RCS joi, 1 octombrie, e Rapid București – FC Academica Clinceni, din etapa a VI-a din Seria 1 a Ligii 2. Tocmai în această idee, partida a fost mutată joi, de la ora 19:00, în timp ce restul jocurilor sunt programate sâmbătă, de la ora 11:00. Conducerea companiei de televiziune și Rapid au ajuns deja la un acord și mai așteaptă doar încuviințarea formală a FRF.

Pe termen lung, planul este ca DigiSport 4 să transmită partidele din Liga 2 de fotbal, pentru că trustul patronat de Zoltan Teszari se așteaptă să câștige licitația organizată de FRF pentru drepturile TV ale acestui campionat. Federația e așteptată azi să facă public câștigătorul drepturilor TV pentru următorii trei ani.

„Am ajuns la un acord cu Rapid. Ne-au rugat cei de acolo să transmitem meciurile. Există o înțelegere între noi și ei, dar nu vă pot spune ce prevede, nici dacă și cât plătim pentru aceste meciuri”, ne-a declarat Mircea Șai, director la Digi.

FRF a făcut mari presiuni asupra Rapidului și a celor de la „U” Cluj pentru a accepta să cedeze la comun drepturile TV pentru meciurile de pe teren propriu din Liga 2. După ce a obținut acordul acestor cluburi, inclusiv prin amenințări făcute de însuși președintele Răzvan Burleanu – potrivit unor martori oculari -, federația a organizat o licitație pentru drepturile TV ale Ligii 2 pe următoarele trei sezoane.

Motivul conflictului este evident: Rapid și „U„ Cluj, echipe cu mare tradiție și suporteri numeroși, sperau să vândă drepturile TV pentru propriile meciuri individual, pe bani mai mulți. Pe de altă parte, FRF știa că, în afara acestor două formații și, eventual, a Oțelului Galați, celelalte echipe nu fac audiență și, deci, nu va izbuti să găsească televiziuni interesate.

Articol scris de Matei UDREA și Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 23:28 Special
Pe aceeași temă