Marțian: „Ați crezut în Trică, să achite salariile tot Trică!”

Mihai Andries 22 Dec. 2013, 19:00 Special
Marțian:**

Pe adresa Liga2.ro am primit un comunicat din partea lui Adrian Marțian prin care se aduc o serie de lămuriri privind situația de la clubul UTA. Iată comunicatul așa cum ne-a fost trimis pe mail:

Le transmit lui Neagu, Apostu și colegilor lor să-l asculte în continuare pe Trică și să ceară salariile tot lui Trică. Ei au ales să meargă pe mâna lui Trică și pe mâna celor care i-au influențat. La adunarea creditorilor din luna noiembrie am anunțat conducerea clubului, firma de insolvență, finanțele și creditorii, că o să mai dau bani atunci când va pleca Trică de la echipă, și de atunci nimeni nu a luat măsuri împotriva lui.

Într-adevăr majoritatea jucătorilor mă sună și îmi spun că sunt alături de mine, că Trică i-a păcălit cu împărțitul banilor pe care i-au luat de la anumiți oameni de afaceri din Arad, că și ei și-au dat seama că din cauza lui Trică au rămas fără salarii, dar faptul este consumat acum.

Vreau să mai dezmint și faptul că Ardelean Florin, Popescu Ovidiu, Dumitru Robert și Zaluschi Adrian și-au primit salariile și mai urmează și alții. Își vor primi salariile doar angajații-jucători care consider eu că merită, restul să meargă la Trică. O parte din conducători, jucători și alți angajați suportă acum consecințele deciziilor pe care le-au luat împreună cu Trică.

Atât Apostu cât și Neagu să nu mai spună că au alergat după bani ca să termine campionatul, pentru că și ei au ales să meargă alături de Trică. La ședința creditorilor din noiembrie le-am pus banii pe masă, dar am condiționat să plece Trică, nu au luat însă nicio măsură. Mai menționez și faptul că Trică a mai și specificat că nu are nevoie de banii mei, înseamnă că el are bani să le dea salariile.

Referitor la salarii să ne amintim că suntem pe penultimul loc în clasament, era normal să iau și o măsură financiară de genul plății a 75% în loc de 100% din suma achitată la acel moment, păi ei vor bani, dar rezultatele unde sunt? Jucătorii nu pot motiva faptul că nu au făcut cantonament în vară pentru că de trei luni de zile s-au antrenat alături de Trică. Din luna octombrie am anunțat că trebuie să plece Trică. Conducerea clubului, jucătorii, ceilalți angajați nu au luat nicio măsură, ba mai mult au făcut ce a zis Trică, atunci unde este vina lui Marțian, că nu le-a mai plătit salariile.

Aduc la cunoștință suporterilor, oamenilor din Arad, jucătorilor, celorlalți angajați că dacă pleacă Trică și cred că ar trebui să plece, mai ales că am vorbit cu Cătălin Barbu, noul Manager Sportiv și cu Dorin Micșa, Administratorul Special și m-au informat că se va pune pe rol la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federația Română de Fotbal, litigiul în care s-a solicitat demiterea lui Trică și celorlalți doi secunzi, și dacă, mă voi înțelege și cu Giovanii Catanzaritii, voi investi la UTA, 100%, și nu vor mai fi probleme la echipă.

Atenționez angajații clubului să aibă mare grijă pe 10 Ianuarie 2014, când se reunește lotul și Trică se va mai prezența la echipă (după ce a lăsat fără salarii, atâtea luni de zile, prin deciziile sale, angajații clubului), aceștia trebuie să se gândească la binele lor, că salariile tot de la Marțian le vor primi, nu de la Trică. Angajații să mai știe că Eugen Trică are salariile achitate, inclusiv pe luna Decembrie 2013.

Iar conducătorilor de fotbal, le recomand să fie foarte atenți cu acest antrenor, Eugen Trică, dacă vor să colaboreze cu el, pentru că are un caracter îndoielnic. Sigur am să cer lui Cătălin Barbu și Dorin Micșa să aplice măsuri disciplinare sau chiar rezilieri de contracte persoanelor vinovate.

Cât despre falimentul echipei, nici nu se pune problema, pentru că eu vreau să investesc în continuare la UTA. Firma de insolvență, finanțele, creditorii trebuie să înțeleagă că sunt de acord și îmi doresc să salvez echipa și în cel mai scurt timp să duc această echipă acolo unde îi este locul, adică în Liga I. Împreună cu Barbu și Micșa vom aborda o strategie bine pusă la punct, vom instala o cultură a acestei organizații, ca toată lumea angajată să știe exact ce are de făcut și de cine să asculte. Cine nu înțelege pleacă. Ne vom baza în primul rând pe jucători tineri de perspectivă, cu o conduită sportivă demnă de a practica fotbalul de performanță, care în viitor ar putea deveni resurse financiare pentru club.

Drept la replică, întocmit de Adrian Marțian

Mihai Andries 22 Dec. 2013, 19:00 Special
Pe aceeași temă