Magicianul

18 Jul. 2009, 17:39 Special
Magicianul

Peste 50 de portari au trecut prin mâna cunoscutului antrenor Stelian Homan. Majoritatea dintre ei au ajuns să joace la prima ligă.
 

 

Tatăl portarilor din Valea Jiului, Stelian Homan, nu este deloc sceptic în ceea ce privește viitorul echipelor din zonă la capitolul portari. Lulu cum îi spun prietenii asigură că Valea va fi mereu o pepinieră de talente, trebuie doar să ai ochiul  format și timpul necesar. Cu toate că nu se mai ocupă de portarii de la echipa mare a Jiului, Lulu Homan spune că pentru el Jiul este un mit. „Indiferent ce funcție voi ocupa, aici, eu voi veni întotdeauna cu plăcere pentru că este clubul care face parte din sufletul meu indiferent de situație. Jiul e sufletul meu și nu cred că aș putea pleca vreodată undeva. E o plăcere pentru mine să fiu la Centrul de Copii și Juniori. Am chiar o grupă cu niște portari foarte talentați de care mă ocup  mult”, spune Homan.
 

 

Acesta păstrează legătura cu foștii săi elevi care nu ezită să-l sune. „Mulți dintre ei mă sună, semn că nu m-au uitat. Leo Toader mi-a rămas în memorie și cu o fază de cascadorii râsului. A venit el la Jiul cu o Dacie. Era un jucător impresionant și când s-a dat jos din Dacie i-a căzut ușa. A fost senzație. Am râs de ne-am prăpădit”, își amintește șlefuitorul de talente.
 

 

Marius Haring este portarul din tânăra generație de care Stelian Homan s-a ocupat în mod deosebit. „Dacă se ține de treabă și este serios va ajunge departe”.
 

 

Portarii formați de Lulu Homan: Dumitru Hotoboc (Steaua București), Cătălin Mulțescu (Astra Ploiești), Martin Tudor (Steaua București), Florin Anton (FCM Bacău), Ilie Botezatu, Ilie Anton, Sorin Ghițan, Mihai Ștețca, Florin Olteanu

 

I-a mai pregătit pe fostul rapidist Leo Toader și Daniel Zdrâncă.

 

Valentin David, Adrian Serea și Robert Szoteri sunt portarii de 15 ani de la Centrul Clubului Jiul care în opinia lui Lulu Homan vor ajunge vedete.
 

18 Jul. 2009, 17:39 Special
Pe aceeași temă