Lucian Ion, titular la naționala under 21 în victoria cu Islanda. Anițoiu a intrat și el pe final

Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 11:07 Special
Lucian Ion, titular la naționala under 21 în victoria cu Islanda.** Anițoiu a intrat și el pe final

Reprezentativa under 21 a României a învins, joi seară, cu scorul de 3-0 (1-0), selecționata similară a Islandei, într-un meci amical disputat la Târgu Mureș.

La primul meci cu Cristian Dulca la conducerea naționalei de tineret, România s-a impus la scor de neprezentare prin golurile marcate de George Pușcaș (‘9, ’51) și Alexandru Mitriță (’47). Tehnicianul i-a folosit în acest test și pe cei doi jucători convocați din Liga 2. Dacă mijlocașul Lucian Ion (foto principal, în centru) de la CS Balotești a intrat pe teren titular și a fost schimbat cu 10 minute înainte de final cu George Miron de la Oțelul, celălalt jucător care activează la un club din eșalonul secund a strâns mai puține minute în amicalul cu Islanda. Fundașul Florin Anițoiu de la Metalul Reșița a fost introdus în teren în minutul 79 în locul lui Steliano Filip de la Dinamo.

România: Cojocaru (cpt.) – Hodorogea, Boldor (Nedelcu ’79), Țîru, S. Filip (Anițoiu ’79) – I. Cristea (Tăbăcariu ’46), L. Ion (G. Miron ’80) – Al. Păun (Popadiuc ’66), Mitriță (A. Ivan ’72), Rotariu (Cerlincă ’46) – G. Pușcaș (Tudorie ’72). Antrenor: Cristian Dulca. Rezerve neutilizate: Brănescu, Began – Ștefănescu.


 

Cum s-au marcat cele trei goluri:

Min. 9 1-0: Pușcaș deschide scorul după o acțiune foarte frumoasă. Atacantul lui Inter a preluat pe piept și a tras din opt metri.

Min. 47 2-0: Mitriță face 2-0. Mijlocașul Viitorului s-a descurcat bine între trei adversar și a tras puternic din interiorul careului la colțul lung, din 12 metri.

Min. 50 3-0: George Pușcaș face „dubla”. Fostul jucător al lui FC Bihor a primit pe culoar, în dreapta, și, din unghi, a tras din opt metri cu exteriorul la colțul lung.


 

La finalul testului, selecționerul Cristian Dulca s-a declarat foarte mulțumit de ce au arătat jucătorii săi contra Islandei, dar avertizează că a fost doar o victorie într-un meci amical. Antrenorul naționalei de tineret atrage atenția că meciurile din preliminariile EURO 2017 sunt cele care contează.

Sunt mulțumit de scor și atitudine. A fost primul meu meci pe banca naționalei de tineret, mă bucur că am câștigat la debut. Urmează meciul cu Cipru, îmi doresc să menținem aceeași atitudine în joc. Am încercat să rulez tot lotul, ne-a permis și scorul. Trebuie să rămânem modești, pentru că avem un parcurs greu. Urmează amicalul cu Cipru, după care avem primul meci important, cu Armenia”, a declarat Cristi Dulca la DigiSport.

Printre jucătorii care au impresionat contra Islandei au fost George Pușcaș și Alexandru Mitriță, marcatorii golurilor. Dulca speră însă că va reuși să trimită cât mai mulți jucători la naționala de tineret. „M-aș bucura ca toți jucătorii de la tineret să ajungă la echipa mare, pentru că suntem o anticameră pentru seniori. Mă bucur că Pușcaș a marcat, a crescut foarte mult în joc, este la Inter, are parte de antrenamente serioase și el este un băiat serios”, a mai spus Dulca.

Jucătorul lui Inter Milano, George Pușcaș, marcatorul a două goluri în amicalul cu Islanda, impresionează prin constanță, dar și prin calitate. Sunt șanse mari să devină atacanțul naționalei mari în anii următori. Pușcaș iese în evidență prin maturitate, execuție, plasament, calitate tehnică, dar și printr-o viteză bună pentru înălțimea lui. „Am primit o lovitură, dar nu e ceva grav. Am fost schimbat ca să nu risc nimic. E bine că am început cu dreptul, cu o victorie, e un succes de moral. Sper că am demonstrat astăzi că suntem un grup unit și că vom crește de la meci la meci. Sunt bucuros că am jucat la naționala de tineret, sunt încă tânăr și nu joc constant, am nevoie de meciuri în picioare. Execuția de la golul 3 am încercat-o mereu la antrenament și îmi doream să o reușesc și într-un meci”, a declarat George Pușcaș la DigiSport.


 

Altfel, naționala under 21 a României va juca un meci amical și cu Cipru, în 31 martie, de la ora 20:30, tot la Târgu Mureș.

Acestea sunt ultimele jocuri ale echipei under 21 înainte de debutul în preliminariile Euro 2017, programat în 16 iunie, pe teren propriu, cu Armenia.

România țintește turneul final din Polonia, mai ales că sorții i-au scos în cale o grupă destul de accesibilă: Danemarca, Armenia, Țara Galilor, Bulgaria și Luxemburg.

Marius ANGHEL 27 Mar. 2015, 11:07 Special
Pe aceeași temă