LPF 2 are deja un președinte, care va intra oficial în funcție de la 1 iunie. Brașoveanu: „Sunt ales din urmă cu doi ani”

Mihai Andries 13 May. 2014, 13:37 Special
LPF 2 are deja un președinte, care va intra oficial în funcție de la 1 iunie.** Brașoveanu:

Cluburile din eșalonul secund s-au organizat în LPF 2, în urmă cu doi ani, după modelul celor din prima divizie, cu acordul a 21 de membri fondatori, din care actualmente au mai rămas doar șase – restul fie au promovat sau au retrogradat, fie s-au desființat. Instituția va lua ființă, oficial, la 1 iunie 2014, în incinta FRF, iar președintele ales în urmă cu doi ani, Auraș Brașoveanu va conduce un prim mandat, după o nouă Adunare Generală a membrilor fondatori și a celor 23 de președinți activi din Liga 2.

„Mai devreme de 1 iunie, această instituție va deveni operațională. Liga 2 are președinte, iar momentan nu se pot face alegeri. Domnul Daniel Stanciu nu poate candida, pentru că echipa din Târgu Mureș are mari șanse să promoveze în Liga 1, iar Vasile Avram, de asemenea, pentru că nu a fost niciodată președinte în cadrul vreunui club de fotbal până acum. Președintele nu va avea dreptul la mai mult de două mandate a câte doi ani. La ora actuală, sunt președintele ales de către Adunarea Generală a membrilor fondatori în urmă cu doi ani. De la 1 iunie voi fi legal în această funcție, primul mandat, timp de doi ani. Din cei 21 de membri care au aderat atunci, azi mai sunt doar 6. Vom iniția o nouă Adunare Generală a mebrilor fondatori, cu cei care mai funcționează plus cei actuali, pentru a stabili când să începem activitatea oficial și în ce condiții. Vom conduce în colaborare cu FRF-ul și vom avea sediul în cadrul FRF”, a declarat Brașoveanu la Sport Total FM

Mai e președinte la Dunărea până pe 1 iunie

Președintele Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, a decis să pună capăt funcției pe care o deține la Dunărea, din cauza presiunilor venite încă din luna ianuarie.

„Oricum fi ajuns la asta, pentru fi devenit incompatibil odată ajuns la președinția LPF 2.  Deocamdată încă mai sunt președinte la Dunărea, până la 1 iunie. Sunt în concediu de odihnă. În situația în care de luni întregi mi se tot sugerează că ar fi mai bine să plec pentru a se îndrepta lucrurile la echipă, că managementul meu a fost defectuos, am considerat că e mai bine să fac acest pas. Sper să fie spre binele echipei. Toate astea mi-au fost transmise prin diverși intermediari, nu a venit nimeni să-mi spună în față. Cineva a avut grijă de mine… Răspunsul meu a venit după ce s-a terminat turul campionatului, mai multe schimbări în interiorul clubului. Totul a început din ianuarie, când a plecat antrenorul. Interesant este că de atunci echipa a început să aibă rezultate! Am să fac o conferință de presă în care am să spun toate astea, dar și altele. Plec de la echipă cu trei salarii restante și nu cred că le voi mai primi”, a declarat Auraș Brașoveanu, în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

Mihai Andries 13 May. 2014, 13:37 Special
Pe aceeași temă