FOTO | Luceafărul Oradea trece dintr-un penalti de Metalosport. Bihorenii ajung în premieră în optimile Cupei

FOTO | Luceafărul Oradea trece dintr-un penalti de Metalosport.** Bihorenii ajung în premieră în optimile Cupei

Teren unde zonele verzi nu prea predominau în fața maroniului fără iarbă, doar câteva zeci de spectatori în tribunele de la „Dunărea”, în aceste coordonate deloc plăcute s-a dus, marți, lupta dintre Metalosport Galați și Luceafărul Oradea pentru calificarea în optimile Cupei României. Câștig de cauză a avut într-un final echipa bihoreană din Liga 2, care s-a impus printr-un penalty executat de Srgiu Arnăutu (60).

Jocul a arătat ambiții maxime, angajament fizic pe măsură, dar fotbal deloc spectaculos. Nici nu se putea avea pretenții la joc combinativ printre denivelările existente pe tot terenul stadionului Dunărea, astfel că cele două echipe au apelat la mingi lungi, spre jucătorii cu poziții ofensive. Dintr-o astfel de acțiune, oaspeții au avut prima ocazie de gol a meciului: centrare reluată foarte puțin alături, din colțul careului mic, de către Constantin Roșu. Presiunea asupra fundașilor a fost imensă, ajunși deseori să aibă dueluri unu la unu în poziții limită. Dintr-o astfel de situație, Iancu a avut o mare oportunitate (min. 28): a luat mingea din piciorul unui fundaș al oaspeților la marginea careului, dar a fost blocat de portar în momentul pasei. Cu un minut înainte, cei de la Metalosport mai ajunseseră într-o poziție ideală de a marca: pasă peste apărare, Bahnașu era doar cu portarul în față, dar a lăsat mingea să cadă și i-a sărit din dâmb mult în dreapta.

La pauză, s-a intrat cu 0-0 pe micuța tabelă de marcaj, una magnetică, cam de mărimea unei coli de hârtie format A3!

La reluare, Luceafărul Oradea a ocupat poziții mai avansate, a stat mai mult în jumătatea de teren a gălățenilor, dar fără ocazii de gol. Insistența oaspeților a fost răsplătită în minutul 60: Bedea a centrat de pe partea stângă în mâna lui Milea, aflat în suprafața de pedeapsă, iar Arnăutu a transformat penaltiul, în dreapta portarului.

Antrenorul gălățean Mihai Ciobanu a încercat să-și aducă echipa în atac și cu trei schimbări făcute simultan. Metalosport a început să-și preseze oponenții, având și o ocazie uriașă în minutul 75: Cârjă a tras puternic spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 35 metri, iar portarul Goia a scos de lângă vinclu. Mai mult însă nu s-a putut, Metalosport oprindu-se în șaisprezicimile competiției, cea mai avansată fază în care a ajuns vreodată.

De partea cealaltă, Luceafărul ajunge în premieră în optimile competiției, acolo unde cu siguranță va întâlni o echipă din Liga 1.

METALOSPORT GALAȚI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA  0-1
Arnăutu 60′ – pen.

Jalbă – R. Oprea, M. Cîrjă (cpt.), Gîță, Răgălie – Munchiu, Cip. Milea (Al. Istrate 70′) – I. Iancu (Anastasie 70′), Mihu, Bahnașu (Al. Perju 70′) – I. Constantinescu
Rezerve neutilizate: Vasiliu – I. Chiriac, Sevastian, Al. Stancu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Goia – Fl. Drăgan, Sg. Moga, Fl. Ilie, Balea (I. Ban 46′) – Hlinca, Țegle – C-tin. Roșu (cpt.)(P. Păcurar 83′), Bedea, Balla (Zs. Lukacs 58′) – Sg. Arnăutu
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – Nogo, Feher, Al. Sorian
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Dunărea (Galați); Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Adrian Vornicu (Iași).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă