Pași importanți pentru modernizarea stadionului din Călărași! Consilierii județeni tocmai au votat. Primele lucrări care se vor face la arena Dunărea

Marius ANGHEL 12 Jan. 2018, 15:14 Campionat

Consilierii județeni din Călărași au votat, astăzi, 12 ianuarie, în prima ședință pe anul 2018, aprobarea trecerii Complexului Sportiv „Dunărea” din administrarea municipală în cea a Consiliului Județean pe o perioadă de 20 de ani. S-a făcut acest demers cu scopul demarării unor lucrări ce vizează reabilitarea, extinderea și modernizarea întregii baze sportive.

Echipa de fotbal a orașului Călărași, Dunărea, cea care joacă pe acest stadion, e lider în campionatul Ligii 2 și e favorită la promovarea în Liga 1. Modernizarea arenei este necesară pentru ca echipa să poată evolua pe teren propriu în prima ligă.

„Suntem pe primul loc în Liga a 2-a, avem rezultate notabile în fotbalul local. Este nevoie de o amenajare corespunzătoare a Complexului Sportiv Dunărea astfel încât meciurile care vor urma să se desfășoare la nivelul Ligii 1″, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Președintele CJ a anunțat încă de anul trecut intenția ca instituția pe care o conduce să preia spre administrare Complexul Sportiv „Dunărea” și, implicit, echipa de fotbal. Vasile Iliuță s-a lovit de unele răspunsuri negative din partea primăriei, un alt finanțator foarte important pentru clubul din Liga 2. Până la urmă, după mai multe discuții, „apele” s-au calmat și Consiliul Județean a ajuns să preia ceea ce-și dorea. Acum, CJ trebuie să se apuce rapid de modernizarea complexului sportiv pentru ca Dunărea să înceapă sezonul următor de Liga 1, în cazul în care va promova, pe teren propriu.

Primele lucrări care vor demara în cadrul bazei sportive vor fi cele de amenajare a nocturnei și cele de încălzire a gazonului.

Complexul, situat pe bulevardul Republicii, este format din terenuri și construcții după cum urmează:

– suprafață teren central – 24.162 mp
– suprafață teren – 8.986 mp
– suprafață teren – 3.501 mp
– suprafață spațiu administrativ, alei, teren – 21.027 mp

Cum lucrările de modernizare a Complexului Sportiv „Dunărea” vor începe în timpul părții a doua a sezonului aflat în curs, Dunărea Călărași va fi nevoită să se mute pe un alt stadion unde să își dispute meciurile de pe teren propriu. Arena din comuna Modelu, acolo unde își joacă partidele și echipa din Liga 3 Înainte Modelu, ar putea fi gazda Dunării.

Marius ANGHEL 12 Jan. 2018, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă