Primăria Galați vrea să cumpere stadionul Oțelul. Marius Stan: „E o prioritate și o necesitate! Prețul e rezonabil, accesibil!”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Mar. 2016, 17:42 Actualizat: 27 Mar. 2016, 17:43 Diverse
Primăria Galați vrea să cumpere stadionul Oțelul.  Marius Stan: „E o prioritate și o necesitate! Prețul e rezonabil, accesibil!”

În urmă cu cinci ani Oțelul Galați reușea să câștige campionatul în Liga 1 și să meargă în Champions League. Între timp, echipa a ajuns în liga secundă și se zbate pentru a putea supraviețui și pentru a nu intra în faliment.

Primăria Galați vrea să dea o mână de ajutor și să-i cumpere un stadion echipei. Este vorba chiar de stadionul pe care Oțelul reușea o performanță incredibilă în 2011. Anul trecut, Oțelul a fost evacuată de pe stadionul care-i poartă numele, ca mai apoi să fie primită aproape din milă să joace aici în Liga 2.

Potrivit oficialilor gălățeni, stadionul „Dunărea” ar avea nevoie de peste 2 milioane de euro pentru modernizare, în timp ce cumpărarea stadionului Oțelul de la ArcelorMittal costă doar un milion de euro.

„Baza sportivă Oțelul devine o prioritate și o necesitate până la urmă. Prețul enunțat de cei de la Combinat mi se pare unul mai mult decât rezonabil, accesibil”, a declarat pentru Digi24 Marius Stan, primarul municipiului Galați.

„Este nevoie de reconstrucția stadionului. Mă refer la teren, la regazonare, la pistă, trebuie să punem o pistă de standarde europene”, a precizat și Viorel Tănase, fost antrenor al Oțelului, actualmente la Metalosport Galați.

Imediat după câștigarea titlului, Primăria și-a luat angajamentul că va construi o arenă la standarde europene, însă investiția în noul stadion a fost amânată.

Oțelul Galați se află în acest moment pe ultima poziție în clasamentul Seriei 1 din Liga a II-a, cu 12 puncte și șanse minime de a evita retrogrodarea în liga a treia. În această seară, de la ora 18:00, joacă pe teren propriu cu Rapid, acesta putând fi ultimul meci din istoria clubului.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Mar. 2016, 17:42 Actualizat: 27 Mar. 2016, 17:43 Diverse
Pe aceeași temă