Lis Affair Tomești, noua campioană a Iașiului la minifotbal

Marius ANGHEL 09 Jun. 2013, 18:19 Special

Promovată în urmă cu două sezoane în prima ligă după ce a defilat în eșalonul secund, echipa tomeșteană Lis Affair (fostă Stand Rom) a reușit în acest sezon performanța de a cuceri în premieră titlul național în minifotbalul ieșean.

Echipa manageriată de Ionel Ștefan și antrenată de Daniel Tonegariu a câștigat sezonul 2012-1013 la Liga Magică, prima ligă valorică a Diviziei Galactice de Bahlui Iași, după o dispută extrem de spectaculoasă dusă până în ultima rundă cu Nera Computers.

În meciul decisiv pentru titlu, Lis Affair a învins clar pe Nera Computers cu scorul de 4-1 (2-1) și și-a trecut în palmares un titlu meritat, fiind echipa cea mai constantă pe parcursul întregului campionat. Cele două echipe se aflau la egalitate de puncte (77) înaintea meciului direct de sâmbătă, din ultima etapă, a 33-a, dar tomeștenilor le era suficient un meci egal pentru a câștiga titlul, întrucât aveau un gol avantaj după primele meciuri directe (3-1 în turul I, respectiv 2-3 în turul II).

În partida decisivă disputată la Magic Stadium și la care au asistat, printre alții, deputatul Sorin Iacoban și internaționalul de tineret ieșean Ștefan Popescu, jucător legitimat la Olympique Marseille, Lis Affair s-a impus fără probleme după ce a dominat jocul de la un capăt la celălalt prin golurile marcate de Daniel Grigoraș (2), Dan Lungu și Gabriel Miron, respectiv Andrei Dăscălescu.

În urma acestui succes, Lis Affair a încheiat campionatul pe primul loc, cu 80 de puncte, Nera Computers a rămas pe poziția secundă, cu 77 de puncte, iar podiumul a fost completat de Seroussi. Arbitrii finalei au fost Adrian Kereszy, Cornel Groza și Andrei Mihălcuț.

Trofeul a fost înmânat campioanei de către invitatul special al finalei campionatului, deputatul Sorin Iacoban, alături de directorul Diviziei Galactice de Bahlui Iași, Paul Costaș.

Ionuț Borhan (Lis Affair Tomești)(foto mic) a câștigat titlul de golgeter în acest sezon pentru al doilea an consecutiv, iar Cornel Matcaboje (Magic) a fost desemnat cel mai bun portar.

Diplome de excelență au mai primit: deputatul Sorin Iacoban, echipa Magic, campioană națională de patru ori și cu încă o finală disputată, managerul și antrenorul campioanei Lis Affair, Ionel Ștefan, respectiv Daniel Tonegariu, Andrei Oriță și Ionuț Măgureanu (managerul și tehnicianul echipei Nera Computers), Gabriel Surdu (managerul echipei Seroussi), managerul și antrenorul echipei Magic, Dan Cojocaru „Mops”, respectiv Adrian Cotan, arbitrii Adrian Kereszy, Cornel Groza și Andrei Mihălcuț și directorul tehnic al DGB Iași, Romeo Zlăvog.

La finalul partidei, directorul competiției, Paul Costaș, a declarat: „S-a încheiat încă un campionat în Divizia Galactică de Bahlui, o ediție jubiliară decisă la ultimul meci, după o luptă extrem de strânsă și de spectaculoasă dusă între Lis Affair Tomești și Nera Computers. Felicit campioana pentru primul titlu din palmares, dar și vicecampioana și sper ca ambele formații să ne reprezinte cu succes la turneele finale”.

LIS AFFAIR TOMEȘTI: Radu Avădanei – Marian Alezii, Andrei Săritanu – Gabriel Miron, Daniel Grigoraș – Dan Lungu. Rezerve: Costel Vieriu, Alex Ocneanu, Costel Huțanu, Ionut Borhan. Antrenor: Daniel Tonegariu. Manager: Ionel Stefan.

NERA COMPUTERS: Mihai Bradu – Andrei Dăscălescu, Ștefan Ilie – Gabriel Haută, Cristi Daniliuc – Alin Cruceanu. Rezerve: Ciprian Agapov, Alin Borș, Ovidiu Luntraru, Gabriel Măzăraru, Andrei Parpalea. Antrenor: Ionuț Măgureanu. Manager: Andrei Oriță.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 09 Jun. 2013, 18:19 Special
Pe aceeași temă