Liga Suporterilor Stegari vrea echipă organizată pe modelul socios. Șansele unui proiect comun cu Steagu Roșu Brașov sunt minime

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:51 Special
Liga Suporterilor Stegari vrea echipă organizată pe modelul socios.** Șansele unui proiect comun cu Steagu Roșu Brașov sunt minime

Deși au avut loc câteva întâlniri între oficialii echipei ACS Steagu Roșu Brașov (Liga 4) și cei de la Liga Suporterilor Stegari (LSS) se pare că șansele unui proiect comun pentru formarea unei echipe la Brașov sunt minime. Horațiu Culcear, președintele LSS, și Alexandru Filip, PR al LSS, au explicat, ieri, la Matinalul de la Antena 1 Brașov, că majoritatea fanilor înscriși pe platforma steagunumoare.ro vor o echipă a suporterilor, cu model socios.

LSS pe cont propriu

Chiar dacă nu s-a luat încă o decizie finală, cei de la LSS par deciși să meargă pe cont propriu. „Am avut două întâlniri cu cei de la ACS Steagu Roșu, așteptăm să vedem dacă suntem pe aceeași lungime de undă. Pentru început, noi am văzut în această variantă cu ACS Steagu Roșu o soluție, însă am observat în timpul întâlnirilor cu oficialii acestei echipe că ideile sunt puțin diferite în ceea ce privește acest proiect. Cam toți cei înscriși pe platformă agreează ideea unui echipe a suporterilor. Noi încercăm să revitalizăm echipa noastră favorită. Vrem să pornim un proiect pe model socios, în care să fie implicați toți suporterii activi, atât din punct de vedere financiar cât și decizional. După ultimele întâlniri pe care le-am avut, suporterii vor ca toate deciziile să le luăm în mod democratic, prin vot. Am lansat o platformă: steagunumoare.ro, unde toți suporterii se pot implica în revitalizarea FC Brașov. Îi invităm pe toți cei care iubesc FC Brașov să ni se alăture în acest demers. Avem câteva întâlniri planificate și cu autoritățile locale, mai multe nu pot spune acum. Pentru noi prioritatea este să recâștigăm, în cel mai scurt timp, brandul FC Brașov”, a spus Horațiu Culcear.

„Începem de la zero”

Reprezentanții LSS sunt dispuși chiar să înceapă de la zero, ceea ce ar însemna înscrierea echipei în Liga a 5-a. „Noi avem răbdarea necesară să începem acest proiect chiar din Liga a 5-a. Până la urmă considerăm că așa este corect, să pornim dintr-o ligă inferioară, pentru că nu este nicio derogare din partea FRF prin care poți juca direct în Liga a 3-a. Suporterii au ales să începem din Liga a 4-a, Liga 5, să începem de la zero, cu un proiect transparent. Până acum, peste 400 de oameni s-au înscris pe această platformă și numărul crește considerabil. Fanii vor putea cotiza prin carduri, vor fi patru tipuri de carduri, de la Junior (100 lei) până la varianta Diamond (1.000 de lei pe an)”, a spus Alexandru Filip.

„Sunt câțiva jucători înscriși în acest proiect”

Cei de la LSS spun că sunt jucători care susțin acest proiect din toate punctele de vedere. „Sunt câțiva jucători înscriși în acest proiect care au spus că vin alături de noi fără pretenții. Vor să ajute la reclădirea echipei. Noi ne propunem să vorbim cât mai puțin de partea financiară și să scoatem în față aspectul sportiv. Ideea unui club finanțat de către suporteri nu este una nouă. Avem modele de succes, la Cluj, Ploiești, Timișoara, Galați, Constanța… Toate aceste proiecte au avut succes încă din primul an, pentru că sunt echipe ale suporterilor care vor juca barajul de promovare în Liga a 3-a. Ne-am sfătuit cu o parte din reprezentanții acestor echipe, am fost și am văzut cum își desfășoară activitatea”, au spus reprezentanții LSS.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 14:51 Special
Pe aceeași temă