Lazăr: „Vreau să fim ca Sportul de pe vremuri”

08 Jun. 2009, 12:42 Special
Lazăr:**

Benone Lazăr, proprietarul nou-promovatei Internațional Curtea de Argeș, e un prosper om de afaceri care a reușit să strângă o avere de 60 de milioane de euro, chiar dacă nu a absolvit decât zece clase și o școală profesională de tinichigerie. Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, Lazăr vorbește despre strategia și obiectivele echipei sale pentru prima participare în Liga 1.
 

 

"Am zece clase și profesionala”
 

 

Domnule Lazăr, ce vă propuneți să realizați cu echipa dumneavoastră în Liga I?
În primul an vom avea ca obiectiv evitarea retrogradării, apoi vom încerca să construim o echipă frumoasă. Deocamdată suntem pionieri, iar pionierul trebuie să stea în banca lui până crește mai mare.
 


De ce investiți în fotbal? Căutați să vă faceți imagine sau…
Nu, eu investesc din pasiune. În tinerețe am făcut lupte și sunt un om care iubește sportul. Nu am nevoie de imagine, firmele mele sunt cunoscute în toată lumea. Am reușit în afaceri prin corectitudine și seriozitate.
 

 

„Să fim ca Sportul!”
 

 

Fiul dumneavoastră, Cătălin, e jucător la echipa pe care o patronați. Vă supărați pe antrenor dacă nu îl bagă titular?
Eu nu mă bag niciodată peste antrenor să îi fac echipa. Nici măcar pentru fiul meu. Cătălin joacă numai dacă merită. Este un băiat educat, a terminat o facultate și vorbește fluent limba engleză. L-am încurajat să facă sport, dar să învețe și carte, pentru că eu nu am avut această ocazie. Am terminat doar zece clase și o profesională, iar de meserie sunt tinichigiu auto!
 

 

Câți bani veți investi la Internațional pentru a rezista în Liga I?
Tot atât cât am investit și în acest sezon de Liga a II-a, adică aproximativ 2 milioane de euro. Acum vor veni și bani din drepturi de televizare. Nu vreau să arunc cu banii, vreau un management care să asigure cât de cât o auto finanțare.
 

 

Echipa a fost acuzată adesea de arbitraje părtinitoare. Nu vă temeți că, intrând în fotbal, ați putea avea soarta lui Cornel Penescu?
Nu am de ce să mă tem. Eu sunt un om corect, iar promovarea am câștigat-o pe teren. Eu vreau o echipă frumoasă și cinstită, un fel de Sportul Studențesc de pe vremuri!

 

sursa: www.evz.ro

08 Jun. 2009, 12:42 Special
Pe aceeași temă