FC Argeș pregătește în județ promovarea în Liga 1. Nicolae Dică a stabilit data reunirii și locația cantonamentului

FC Argeș pregătește în județ promovarea în Liga 1.** Nicolae Dică a stabilit data reunirii și locația cantonamentului

Nicolae Dică, managerul general al echipei FC Argeș, a stabilit, în linii mari, programul perioadei de pregătire a trupei alb-violete, dar a vorbit și despre primele trei transferuri realizate și câți tineri își mai dorește în lot.

Reunirea piteștenilor va avea loc pe 24 iunie, iar în următoarele două săptămâni pregătirea se va face pe plan local. Ulterior, FC Argeș va merge într-un cantonament de 12 zile nu departe de casă, la Curtea de Argeș, acolo unde și în iarnă s-au făcut antrenamentele pentru partea a doua a sezonului recent încheiat.

„Ne vom întâlni pe 24 iunie, atunci e programată reunirea lotului. Ne vom antrena două săptămâni la Pitești, apoi o să mergem 12 zile la Curtea de Argeș, după care vom reveni acasă și ne vom pregăti pentru începerea sezonului. În ceea ce privește jocurile amicale, suntem în căutarea adversarilor”, a spus Dică la conferința de presă în care a fost prezentat oficial.

„Trebuie să caut să aduc cinci-șase jucători născuți în 2000”

Primele mutări făcute de FC Argeș au fost trei jucători de la Pandurii, Denis Brînzan (22 de ani), Andrei Blejdea (22 de ani) și Robert Dănescu (18 ani), iar Dică a explicat de ce i-a ales pe aceștia. Ulterior, a semnat cu portarul Sebastian Iulian Agachi (18 ani), adus sub formă de împrumut de la Viitorul, dar care ultima dată a jucat în Liga 3, la FC Aninoasa. Dică mai vrea alți tineri jucători.

„Deja am adus jucători, trei de la Pandurii. I-am urmărit în ultimii doi ani, mai ales pe Blejdea și pe Brânzan, i-am monitorizat. Sunt născuți în ’96. Sunt de viitor. Încă nu și-au spus ultimul cuvând în fotbal, pot mult mai mult, dar trebuie să muncească enorm. Dănescu este un jucător născut 2000, l-am urmărit la Pandurii, e un copil care poate crește, are potential, dar doar de el depinde. Am ales să-l aduc pentru că în campionatul următor trebuie să avem doi jucători născuți în anul 2000 în teren, în primul 11, așa prevede regulamentul. Cum la FC Argeș nu există niciun jucător născut în 2000, trebuie să caut să aduc cinci-șase jucători care se încadrează în acest profil. Ați văzut ce jucători am oprit din vechiul lot, sunt nouă, însă este posibil ca dintre cei care au fost, să mai apară unul sau doi, în funcție de ce fotbaliști voi reuși să aduc în perioada următoare”, a declarat Nicolae Dică.

Pe lângă cei patru jucători aduși deja, înaintea finalului sezonului, FC Argeș anunța că a semnat contracte de profesioniști cu patru juniori de perspectivă din cadrul clubului: Ionuț Teodorescu (fundaș central născut în 2001), Cristian Popescu (fundaș dreapta născut în 2002), David Vochin (fundaș stânga născut în 2002) și Eduard Niță (mijlocaș născut în 2001).

CITEȘTE și:

Nicolae Dică are planuri mari la FC Argeș: „Mi-am propus să conduc tot clubul”. Pe lângă promovarea, managerul are încă un obiectiv: „Anual să dăm câte un jucător la București”

VIDEO | Nicolae Dică, prezentat oficial la FC Argeș! Fostul antrenor al FCSB și-a intrat în drepturi: „Am decis cu inima”. Motivul pentru care s-a întâlnit cu suporterii

FC Argeș e pornită pe fapte mari! Echipa lui Nicolae Dică a făcut al patrulea transfer, un jucător de la Viitorul: „Poate deveni om de bază”

Primele achiziții la FC Argeș după numirea lui Nicolae Dică! Cei trei jucători vin de la o colegă de campionat

Pe aceeași temă