Săndoi și Poenaru trag concluziile după amicalul dintre FC Argeș și Academica Clinceni. Antrenorul piteștenilor mai vrea transferuri

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 14:50 Pregătiri, amicale

FC Argeș a remizat, scor 1-1, sâmbătă, cu Academica Clinceni, într-un meci amical disputat la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Alb-violeții au deschis scorul prin Alin Buleică (56′), însă ilfovenii au egalat destul de repede, prin Ciprian Gliga (68′).

Emil Săndoi consideră amicalul cu Academica un test util de pregătire pentru echipa sa. Antrenorul echipei FC Argeș nu pune mare preț pe rezultate în această perioadă, fiind interesat mai mult de omogenizarea lotului. Acesta se gândește încă la câteva transferuri pe care să le facă.

„Un joc de pregătire în care noi am folosit două echipe ca să dăm șansa fiecărui jucător să joace. Probabil că și la jocul cu Baloteștiul vom proceda la fel. Toți trebuie să aibă posibilitatea de a-și câștiga un loc de titular. Am întâlnit un adversar care probabil s-a pregătit special pentru meciul cu noi. Am văzut că ei au jucat cu echipa de bază aproape toată partida. Dar asta mai puțin contează. Din punct de vedere al efortului, noi ne-am făcut antrenamentul pe ziua de azi. Fiecare dintre cele două echipe au rămas suplimentar pentru a face programul fizic. N-aș vrea să fac evidențieri sau critici la adresa unor jucători. Este adevărat că în jocul de astăzi au fost și plusuri, dar și minusuri. Normal că noi avem în vedere faptul că este o perioadă de pregătire în care efortul este destul de intens. Nu ne interesează în această perioadă numai și numai rezultatul. Am văzut la lucru și jucătorii nou-veniți. Eu consider că au reușit să se integreze destul de repede. Au fost acceptați de grup. S-au pregătit foarte bine, chiar dacă unii dintre ei au venit mai târziu și sunt puțin în spate cu pregătirea fizică. Mai suntem în discuții și cu alți jucători. Vom vedea și în funcție de evoluția de evoluția jucătorilor din meciurile amicale, dar și la antrenamente, dacă vom reuși să mai transferăm pe cineva”, a spus Săndoi.

Pentru FC Argeș urmează amicalul de marți, de la ora 11:00, cu CS Balotești, care va avea loc tot pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin”. Până acum piteștenii au mai trecut cu 4-0 de ACS Basarabi Curtea de Argeș.

Ilie Poenaru: „Mă pot declara nemulțumit de rezultat”

De partea cealaltă, Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, crede că jucătorii săi ar fi meritat victoria având în vedere numărul de ocazii.

„A fost un meci bun de ambele părți. Suntem într-o perioadă de acumulări, iar pe mine m-a interesat organizarea jocului și omogenizarea echipei. Vreau să avem niște trasee de joc și să le îmbunătățim pentru că au venit și niște jucători noi. Per ansamblu am fost mulțumit, mai puțin la finalizare pentru că ne-am creat destule ocazii și le ratăm cu prea mare ușurință. După aspectul meciului, mă pot declara nemulțumit de rezultat. După numărul de ocazii clare, de unu la unu cu portarul, sunt nemulțumit, dar ăsta este fotbalul. Nu avem ce să face. Față de anul trecut, am avut și noi ceva schimbări în lot. Au plecat foarte mulți jucători, au venit și fotbaliști cu experiență pe care mi i-am dorit foarte mult. Mă bucur că am reușit să aducem. Au venit și niște jucători tineri de la Steaua cu calitate foarte bună și pe care trebuie să-i integrăm cu răbdare și cu multă muncă. Am terminat pe un loc bun anul trecut, în condițiile în care la fiecare meci am avut mereu în teren șase-șapte jucători sub vârstă. Anul acesta încercăm mult mai mult. Încercăm să fim mai sus de locul 6. Cât se poate de sus”, a spus Poenaru.

Semicantonament la Curtea de Argeș

Altfel, după meciul de mâine cu CS Balotești, FC Argeș va pleca la Curtea de Argeș pentru un semicantonament. În cele cinci zile de pregătire, piteștenii vor disputa și un meci de verificare cu FC R București, nou-promovată în liga a treia. Partida dintre piteșteni și bucureșteni va avea loc vineri, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Curtea de Argeș. Alb-violeții s-au mai pregătit în orașul Basarabilor și în perioada 4-11 iulie, când au efectuat cantonamentul de pregătire centralizată.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 14:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă