Lajos, la periferie!

20 Mar. 2009, 19:27 Special
Lajos, la periferie!

Sancționat cu reținerea de la delegări în Liga I în urma greșelilor de la Gaz Metan – Dinamo, Tibi Lajos a trecut la munca de jos.  Disputat pe un teren de la marginea Timișoarei, partida dintre Alto Gradimento Albina și Mama Mia Becicherecu Mic s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Tiberiu Lajos a condus fără mari probleme meciul și nu s-a lăsat șicanat de glumele spectatorilor. „Îți dau 50.000 de euro, ești cu noi!” s-a auzit din primele minute din tribună. „1-1 ca la Mediaș”, a pronosticat din timp un alt chibiț care l-a recunoscut pe „central”. Arbitrul timișorean l-a avut printre admiratori și pe fostul jucător al lui Poli Timișoara, Ionel Ganea. „I-am spus observatorului să-i dea notă de trecere, că poate prinde derbyul Rapid-Dinamo”, a declarat amuzat acesta.  Singurul lucru care i s-a reproșat lui Lajos de către cele două echipe, a fost jocul lăsat cam liber la unele intrări mai dure pe terenul ușor denivelat. Astfel, antrenorul oaspeților deși prieten cu „Tibi”, s-a ridicat de pe bancă să-l admonesteze și el.

După meci, arbitrul timișorean a acceptat să stea de vorbă cu reporterul.

 

Spuneți-ne cum a fost?
Mi-a făcut deosebită plăcere să vin la joc, pentru că m-am întâlnit cu foști colegi de echipă, care au îmbrățișat o altă meserie, decât a mea. Una nu așa ingrată ca a mea, de antrenor. Este vorba de domnul Sorescu și Vlătănescu. Am văzut două echipe foarte bune, a fost un meci peste nivelul diviziei C.

S-a comentat pe seama numelor echipelor?

Da, sunt poate nume inedite pentru alții. Noi le cunoaștem foarte bine, sunt echipe din Banat. Sunt sponsorii respectivelor grupări. Nu văd nicio problemă în asta.

Au fost comentate unele decizii.
Ca de obicei, sunt multe decizii în timpul jocului, care sunt comentate și nu este joc fără greșeală. Jocul greșeala așteaptă, dacă greșesc arbitrii ori jucătorii se schimbă și rezultatul meciului. Dacă am fi toți perfecți, ar fi 0-0.

S-a luat publicul de dumneavoastră, în urma greșelii de la Mediaș…

Asta este, am greșit la acel joc și trebuie să suport consecințele.

Ionel Ganea a vorbit cu observatorul partidei să vă dea notă mare, să prindeți meciul Dinamo-Rapid…

Cu Ionel Ganea am discutat și înainte de joc, ne-am întâlnit după o bună vreme și este un apropiat al meu. Acum pe seama mea se fac și foarte multe glume.

Nu v-au deranjat glumele, în timpul meciului?
Nu, nu, deloc. Sunt inerente fiind în această meserie, zic meserie dar nu este la noi. E cel mai ușor de aruncat vina pe arbitrii. Ați văzut și dumneavoastră dacă ați tras concluzia după etapa ce a trecut. Acele declarații de dinainte și-au făcut efectul pentru că la jocurile care au fost arbitrate s-a greșit nu atât din nepricepere, cât poate din trac și din cauza acestor declarații. Este o luptă psihologică care ne afectează și din păcate în teren subconștientul le creează.

Când veți mai arbitra în Liga 1?
Când voi fi delegat. Sunt reținut de la delegări pentru greșelile pe care le-am făcut și trebuie să suport consecințele.

A fost o decizie prea aspră?
Nu pot să comentez dacă a fost o decizie prea aspră sau nu. Dar v-am spus, această luptă psihologică și-a spus cuvântul. Cei care fac asemenea declarații au un scop clar și finalitatea s-a realizat.

Cum a rămas cu domnul Gigi Becali, spuneați că…
Am făcut sesizare la comisia de disciplină și urmează să vedem, am înțeles că în data de 25 și vedem ce hotărâre se va lua.

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI

 

20 Mar. 2009, 19:27 Special
Pe aceeași temă