Falub o consideră pe „U” Cluj învingătoare după eșecul cu Dinamo. Ce spune antrenorul despre revenirea pe prima scenă: „Poate că ăsta e prețul pe care trebuie să-l plătim”

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 00:58 Stiri

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, spune că echipa sa trebuia să se califice în dauna lui Dinamo în sferturile Cupei României, după prestația avută. „Alb-roșii” s-au calificat la loviturile de departajare, după ce au fost ținuți în șah o echipă de Liga a 3-a.

„Cred că n-am fost destul de proaspeți la penalty-uri. Am făcut un joc bun și trebuia să câștigăm în timp regulamentar. Am știut să blocăm Dinamo și să speculăm greșelile lor. Nu contează că am pierdut la penalty-uri. Am început meciul foarte bine. Am fost foarte compacți. Până la urmă, din punct de vedere tactic, am făcut o partidă foarte bună.

Trebuie să suferim până în Liga 1. Poate că ăsta e prețul pe care trebuie să-l plătim. Suporterii au fost singurii care au ținut acest club în viață. Fără ei, clubul n-ar mai fi existat. Universitatea și-a regăsit identitatea”, a spus Falub la finalul meciului, la microfonul Digi Sport.

„U” Cluj și Dinamo au fost la egalitate după 120 de minute. Corbu a deschis scorul, Goga a restabilit egalitatea după numai 20 de minute. La loviturile de deparatajare, Goga, Florescu și Chiș au ratat pentru gazde. Dinamoviștii au fost mai concentrați la punctul cu var și au eliminat formația care în prezent evoluează în Liga a 3-a, unde este lider.

Miriuță răsuflă ușurat

De partea cealaltă, Vasile Miriuță și-a felicitat jucătorii pentru calificarea în sferturile Cupei României, deși a recunoscut că Dinamo a suferit cu „U” Cluj. Dinamoviștii nu au reușit să se desprindă la finalul celor 120 de minute, atunci când scorul era 1-1 și au avut nevoie de lovituri de departajare, acolo unde au învins cu 3-1.

Vasile Miriuță a dat dovadă de fair-play și a felicit „U” Cluj pentru prestație: „Am suferit azi, asta e. Astea sunt meciurile de cupă. Felicit Universitatea Cluj, îmi felicit jucătorii chiar dacă nu am făcut un joc bun, pentru că a fost un meci greu, pe un teren dificil”.

După meciul aprig de pe Cluj Arena, Miriuță speră ca jucătorii săi să-și revină repede pentru următoarea partidă din campionat: „Unii dintre fotbaliști au jucat toate meciurile, dar până la luni, cu Sepsi, sper să-i am pe Nemec, Katsikas, Hanca… Adam n-a marcat în ultimele jocuri, a marcat în cupă. Nu cred că e cu gândul în altă parte. Sunt perioade la atacanți, dar trebuie luat în ansamblu și jocul pe care-l face. Am vrut să încep cu Nica și la încălzire a simțit o înțepătură la piciorul stâng și a trebuit să fac o schimbare cu cinci minute înainte de meci. Important e că am mers mai departe”.

Miriuță are nevoie de un parcurs perfect până la finalul anului pentru a rămâne la Dinamo: „Îmi doresc să câștig toate jocurile până la final. Sunt trei jocuri foarte grele, cu Sepsi, Voluntari și Chiajna, dar sunt foarte optimist. Eu îmi doresc să fim în play-off, pe locul șase”, a declarat Miriuță la DigiSport.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 30 Nov. 2017, 00:58 Stiri
Pe aceeași temă