ASU Poli merge pe tradiționalul tărâmul „minat” din fotbalul românesc: Valea Jiului. Antrenorul alb-violeților o vede pe Energeticianul ca favorită la promovare

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 17:21 Campionat
ASU Poli merge pe tradiționalul tărâmul

ASU Politehnica are un start de foc de sezon, după ce a debutat acasă cu Chindia Târgoviște. Prima deplasare e cel puțin la fel de grea, la Petroșani, cu nou-promovata Energeticianul. O echipă însă puternică, cu bani, antrenată de Cristian Dulca, despre care și tehnicianul Cosmin Petruescu a spus că este una dintre favoritele la promovarea în prima ligă.

În Liga a III-a, când echipa se numea Șirineasa, Cosmin Petruescu a încurcat-o la ea acasă cu un egal obținut cu fosta sa echipă, CSM Lugoj. De acea, tehnicianul e optimist și acum, chiar dacă știe potențialul adversarului. „Suntem conștienți că ne va aștepta o partidă dificilă, împotriva unui adversar care se va lupta la promovare. Nu doar pentru victoria cu 4-0 cu Luceafărul. Cunosc foarte bine lotul, clubul, în Liga a III-a am fost în serie cu ei, au dominat seria destul de autoritar. Au un antrenor foarte bun, investitor foarte ambițios, care își dorește să facă performanță, drept dovadă sunt rezultatele din ediția anterioară de campionat, când a fost neînvinsă. E puternică, mai ales prin investițiile făcute, beneficiază de condiții foarte bune de pregătire, s-a investit și în infrastructura de la Petroșani. Dacă la o primă vedere Șirineasa sau, mai nou, Energeticianul pare echipa favorită, am o experiență anterioară, mă refer la sezonul trecut, la fel, când echipa gazdă părea favorită, dar cu echipa antrenată la momentul respectiv (n.r. CSM Lugoj) am plecat neînvinși, ba am reușit să înscriem de trei ori. Sper să facem un joc cel puțin la fel de bun ca și cu Chindia„, a precizat Petruescu.

Antrenorul nu se sperie de Vlad Rusu

La Energeticianul evoluează Vlad Rusu, golgheterul Ligii secunde din sezonul precedent. Atunci, juca al Luceafărul Oradea, formație despre care se vorbește că e finanțată de același om care susține și echipa din Petroșani, Nicolae Sarcină. Petruescu spune că nu îl va bloca pe Rusu în mod special. Nu face parte din filosofia mea despre fotbal de a lua măsuri împotriva unui singur jucător, echipa de la Petroșani beneficiază de mai mulți care pot face diferența. Pe lângă Vlad Rusu, unii dintre ei nu au evoluat sau au evoluat puțin în primul joc”, a precizat Petruescu.

Tinerii jucători sunt foarte optimiști

Pentru acest joc, echipa va putea conta pe Alin Ignea, care la partida cu Chindia nu a putut juca deoarece i-a fost rău de la căldură. În schimb, Adrian Poparadu rămâne accidentat. Fotbaliștii tineri sunt optimiști înainte de jocul cu Energeticianul. Mergem increzători, pozitivi. Dacă vom juca cel puțin la fel de bine cum am jucat cu Chindia sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte. Am întâlnit un grup unit, cu jucători tineri și jucători cu experiență, m-am acomodat destul de bine”, a spus Raul Vidrăsan, jucător împrumutat de la Viitorul.

Aceeași părere o împărtășește și fundașuș stânga Alexandru Cherecheș. Va fi dificil, au făcut multe transferuri vara aceasta, dar mergem încrezători, suntem convinși că ne vom intoarce cu un rezultat pozitiv. A fost un debut frumos pentru mine, mai ales că am debutat la Politehnica, nu toată lumea are șansa asta. Mi-a părut rău că nu am putut scoate un rezultat pozitiv. Lumea ne-a susținut super, mi-a plăcut. Sper să obținem un rezultat pozitiv, ca să-i răsplătim„, a precizat Cherecheș.

După prima etapă, Energeticianul e pe primul loc, deoarece s-a impus cu 4-0 cu Oradea. Politehnica este pe locul 15, după ce a pierdut cu 1-0 cu Chindia. Meciul din Valea Jiului începe sâmbătă la ora 11 și nu este televizat.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă