Juventus ar fi ratat la „masa verde” promovare dacă se impunea în Seria a II-a. Bucureștenii au pierdut un meci din cauza amatorismului

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 19:33 Special
Juventus ar fi ratat la

Ședința de miercuri, 3 iunie, a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a dus la noi sancțiuni dure pentru cluburile din eșaloanele inferioare din țara noastră. Gloria Progresul Bistrița, Cetatea Târgu Neamț, Arieșul 1907 Turda și AFC Fortuna s-au aflat pe masa comisiilor federale și s-au ales cu excluderi, depunctări, interziceri și amenzi.

Pe masa Comisiei s-a aflat, la sesizarea Direcției de Competiții, și o echipă ce s-a luptat la promovare în Liga 2 până în ultima etapă. Surprinzător, conducătorii echipei Juventus București au comis o eroare de începători în meciul din antepenultima etapă, cel de la Modelu, cu Înainte, încheiat cu scorul de 0-0. În jocul cu călărășenii, „Bătrâna Doamnă” din Colentina a folosit un fotbalist în stare de suspendare, astfel că, acum, s-a dictat pierderea acelei partide la „masa verde”.

„În conformitate cu prevederile art. 83/10/1 din RD raportat la art. 34 din RD clubul SC Juventus București se sancționează cu Fortfait (3-0 în favoarea echipei ACS Înainte Modelu) având în vedere că a folosit în acest joc pe jucătorul Cinca Adrian care se află în stare de suspendare”, sună verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică.

Grava eroare se producea chiar în runda în care Juventus urcase pe primul loc în clasamentul Seriei a II-a a Ligii 3 după ce a profitat de retragerea echipei Viitorul Axintele. Remiza de atunci i-a readus pe locul doi, sub Dunărea Călărași, grupare care mai apoi și-a căștigat ultimele două meciuri și a devenit campioană și nou-promovată în Liga 2.

În cazul în care bucureștenii ar fi câștigat acel joc de la Modelu și ar fi reușit promovarea, acum am fi asistat la o lovitură de teatru. Juventus a fi pierdut promovarea la „masa verde”.

Primele două clasate din Seria a II-a cu remiza de la Modelu:

1.     Dunărea 2005 Călărași     26     19     5     2     79-15     62 pct.
2.     Juventus București     26     19     4     3     56-15     61 pct.

Primele două clasate din Seria a II-a cu înfrângerea Juventusului dictată de FRF:

1.     Dunărea 2005 Călărași     26     19     5     2     79-15     62 pct.
2.     Juventus București     26     19     3     4     56-18     60 pct.


 

În altă ordine de idei, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat cu neprogramarea la următorul meci pe Ceahlăul 2 Piatra Neamț, echipa care a retrogradat de pe cel mai slab loc 12 din toate cele cinci serii ale Ligii 3, din cauză că nu și-a achitat baremurile de arbitraj ale arbitrilor și observatorului.

„În baza art. 83/12 din RD se sancționează clubul FC Ceahlăul 2  Piatra Neamț cu NEPROGRAMAREA echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj ale arbitrilor și observatorului de la jocul disputat în compania echipei ACS Bucovina Rădăuți din data de 29.05.2015 – Liga a 3-a seria 1 etapa 26”, sună verdictul dat de Comisie.

Foto: Juventus București

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 19:33 Special
Pe aceeași temă