Cetatea Târgu Neamț depunctată, Arieșul amendată. Litigiile fac prăpăd în Liga 3

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 14:07 Special
Cetatea Târgu Neamț depunctată, Arieșul amendată.** Litigiile fac prăpăd în Liga 3

Ședința de miercuri, 3 iunie, a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a dus la noi sancțiuni dure pentru cluburile din eșaloanele inferioare din țara noastră. Gloria Progresul Bistrița, Cetatea Târgu Neamț, Arieșul 1907 Turda și AFC Fortuna s-au aflat pe masa comisiilor federale și s-au ales cu excluderi, depunctări, interziceri și amenzi.

În afară de Gloria Progresul Bistrița, depunctată cu alte două puncte din cauza litigiilor, un alt club din Liga 3 s-a ales cu o penalizare de două puncte, cu o amendă și cu interzicerea dreptului de transferare sau de legitimare de jucători. Cetatea Târgu Neamț, echipă ce a încheiat sezonul pe locul 5 în Seria I a Ligii 3, nu și-a rezolvat litigiile pe care le are cu Mădălin Daniel Munteanu și Ciprian Danciu, astfel că s-a ales cu noi sancțiuni.

„Comisia a sancționat debitorul FC Cetatea Tg Neamt cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Munteanu Mădălin Daniel. Comisia a acordat termen în data de 24 iunie 2015, ora 16.00, dată la care debitorul FC Cetate Tg Neamț să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 90/CL/07.04.2015, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică în cazul lui Munteanu.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea FC Cetatea Tg Neamț cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de  echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 10.05.2015 – 02.06.2015. Comisia a acordat termen în data de 24.06.2015, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 388/CL/20.01.2015 față de creditorul Danciu Ciprian pentru a evita în continuare depunctarea”, sună verdictul Comisiei în cazul lui Danciu.

Echipa din Târgu Neamț mai are un litigiu și cu Sorin Ioan Dutciuc, din cauză căruia a primit în prima fază o penalizare de 3.000 de lei.

În cazul în care gruparea moldoveană nu își va rezolva aceste probleme se poate ajunge la excludere din competiții.

Astfel, în urma acestei depunctări, Cetatea Târgu Neamț ajunge la 35 de puncte, egalează în clasament pe Petrotub Roman și, din cauza rezultatelor directe mai proaste (3-0 în tur pentru Petrotub și 2-1 în retur pentru Cetatea), cade o poziție, pe 6.

Arieșul, amendată în cazul unui al doilea litigiu

Pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF s-a aflat și litigiul dintre Arieșul 1907 Turda și jucătorul Gabriel Burcă. Gruparea ardeleană s-a ales doar cu o amendă și un nou termen de rezolvare a procesului.

„Comisia a sancționat debitorul AFC Ariesul 1907 Turda cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Burcă Gabriel Comisia a acordat termen în data de 24 iunie 2015, ora 16.00, dată la care debitorul AFC Ariesul 1907 Turda să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 123/CL/02.04.2015, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, sună verdictul Comisiei în cazul lui Burcă.

Arieșul mai are pe rol un litigiu cu Iosif Ladislau Kalai, de pe urma căruia a primit amendă, depunctare cu două puncte și interzicere la transferuri și/sau legitimări de jucători.

În cazul proceselor echipei Delta Dobrogea Tulcea cu Ionuț Andrei Filip și Ștefan Daniel Lisandru, acestea au fost suspendate, în cazul primului jucător, respectiv programat cu termenul de 8.07.2015. Clubul de la Dunăre mai are litigii și cu Ionuț Cosmin Miron și Bogdan Sorin Olaru.

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 14:07 Special
Pe aceeași temă