„Vreau ca la un moment dat să înscriu pentru echipa mare a României”

05 Jun. 2012, 10:47 Juniori

Leonard Manole a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în turneul de calificare la Campionatul European ce a avut loc în Serbia. Jucătorul echipei FC Argeș a fost titular în cele trei meciuri cu Ungaria, Germania și Serbia, iar în partida cu ungurii a reușit chiar să marcheze unul dintre cele patru goluri. Piteșteanul își dorește să aibă parte în continuare de prestații cât mai bune sub tricolor și la un moment dat să apuce să marcheze pentru echipa de seniori a României.

– Cum a fost turneul din Serbia?
– A fost un turneu foarte puternic, la care am avut ocazia să jucăm împotriva unor adversari puternici. Este o experiență benefică pentru mine și în plus, este o foarte mare bucurie să apuc să joc sub tricolor. Acesta este visul oricărui fotbalist.

– Cât de mare a fost bucuria după ce ai marcat cu Ungaria?
– A fost o bucurie imensă, practic, nici nu știi cum să îți manifești bucuria în acele momente. Este ceva minunat să marchezi pentru țara ta într-un meci oficial. Eu am mai apucat să marchez și la un joc de pregătire cu Unirea Slobozia ce a avut loc cu puțin timp înainte de a pleca spre competiția din Serbia, dar nu se compară cu bucuria de a marca într-un meci oficial. Sper ca acum să marchez și pentru echipa de tineret și chiar la echipa mare a României.

– Speri să poți face acest salt?
– Fără discuție că îmi doresc să realizez acest lucru, dar va trebui să iau totul pas cu pas. Sper că am reușit să îl conving pe domnul Emil Săndoi că merit să fiu convocat la echipa națională, dar până la urmă totul depinde de mine. Nu aș putea să fiu convocat la echipa națională a României dacă nu voi avea evoluții bune spre foarte bune la echipa de club. Oricum, marea mea dorință este aceea de a putea să marchez și pentru echipa mare a României, pentru că acesta este visul oricărui fotbalist.

– Te-a impresionat vreo echipă în Serbia?
– Fiecare echipă în parte era destul de puternică. Germania avea în componența lotului un jucător ce a făcut parte din lotul lărgit al lui Chelsea și se putea lăuda că a luat o medalie cu londonezii în finala Ligii Campionilor cu Bayern Munchen. Erau jucători cu experiență pe la echipele lor, mulți dintre ei sunt chiar titulari pe unde joacă, pentru că spre deosebire de România, în alte țări ale Europei se pune foarte mult accentul pe jucătorii tineri ce vin din urmă.

– Cât de mult a contat remiza cu Germania?
– A fost un rezultat foarte bun pentru că până la urmă trebuie să recunoaștem că nu îi stă la îndemână oricărei națiuni să scoată un meci egal cu o putere așa cum este Germania. Am întâlnit una dintre echipele puternice ale fotbalului european și am scos un punct la capătul unui meci dramatic. Era un rezultat care ne dădea foarte mari speranțe că ne putem califica, dar din păcate lucrurile nu au mers chiar așa cum am vrut noi.

– Ce s-a întâmplat în meciul cu Serbia?
– Au fost mai multe greșeli din partea noastră, ei au venit deciși să se califice pentru că jucau acasă și au profitat de anumite erori ale noastre. Am primit trei cartonașe roșii, trei lovituri de la 11 metri, așa ceva se vede mai rar, dar dacă este să analizăm fază cu fază ne putem da seama că nu avem ce să comentăm cu privire la prestația arbitrilor. Au fost decizii corecte, iar rezultatul a fost acela pe care îl știe toată lumea.

– Cât de mare a fost dezamăgirea că a fost ratată această calificare?
– A fost o foarte mare supărare pentru toată lumea. Am avut tot timpul impresia că ne putem califica, mai ales că am făcut două meciuri foarte bune cu Ungaria și Germania, asta chiar dacă la începutul competiției nu aveam foarte multe șanse de izbândă. Noi ne-am jucat foarte bine șansa, dar la finalul competiției am rămas cu numai două me-ciuri foarte bune cu ungurii și cu nemții.

– Ce ar fi însemnat pentru tine o prezență la Campionatul European?
– Aici nu mai este vorba doar despre mine. Vorbim de un lot întreg, de munca unei echipe. Ar fi însemnat foarte mult, pentru că acolo am fi jucat împotriva celor mai bune echipe de la această categorie de vârstă, dar din păcate nu mai are rost să vorbim despre ceea ce ar fi putut să se întâmple, dacă oricum așa ceva nu se va mai întâmpla.

– Ce părere ai despre cei care te compară deja cu Mutu?
– Am auzit și eu aceste comparații, dar este prea devreme pentru așa ceva și nu are oricum nicio legătură. Mutu este Mutu, eu sunt Leo și atât. Vreau să îmi croiesc propriul meu drum în viață și să reușesc cât mai multe în fotbal. Sunt conștient că am mult de muncă, dar vreau să dovedesc tuturor că am resursele necesare pentru a face acest pas.

– Ce îți dorești de la sezonul viitor?
– Vreau în primul rând să fiu sănătos și să marchez cât mai des pentru echipa mea. Este important să am evoluții foarte bune și de ce nu, dacă mi se va ivi oportunitatea, chiar să fac un salt în cariera mea și să plec la o altă echipă.

Sursa: FC Argeș

05 Jun. 2012, 10:47 Juniori
Pe aceeași temă