Vrânceanul Robert Dogaru face un curs la Chelsea Londra

Mihai Andries 12 Jan. 2014, 15:00 Juniori
Vrânceanul Robert Dogaru** face un curs la Chelsea Londra

Anul 2014 poate însemna un pas uriaș în cariera portarului Robert Dogaru (14 ani, 1.83m înălțime și 72 kilograme), fost jucător legitimat la clubul CSM Focșani). Portarul a trecut cu brio testele la echipa de juniori a clubului englez la FC Prostar, în Echo League și a intrat deja în vederile altor cluburi valoroase din Albion. Evoluțiile sale au fost apreciate de antrenorii prezenți la competiții, și, au apărut și primele convocări la trialuri organizate de marile cluburi din Anglia. 

Pe 13 ianuarie, Robert Dogaru va participa la un trial pentru portari organizat de clubul Arsenal Londra, iar începând cu data de 5 februarie, tânărul portar focșănean va participa timp de nouă săptămâni la un curs organizat de Chelsea Londra. La finalul anului 2012, Robert a plecat în Anglia, unde se află și părinții săi. Dacă va confirma pe viitor și îi va impresiona pe tehnicienii din Anglia, Robert Dogaru ar putea fi primul junior din Vrancea care va apăra poarta unei echipe de seniori din Albion.

„Locuim în nordul Londrei, într-un cartier frumos. Eu lucrez într-un depozit de flori, iar soția mea, Mihaela lucrează într-o cafenea. Robert este premiant la Greig Academy, s-a acomodat perfect cu fotbalul din Anglia, parcă s-ar fi născut aici și, încet, dar sigur, suntem pe drumul cel bun. În Anglia, până la vârsta de 16 ani, se plătesc toate taxele către club, apoi poate merge la orice club, în schimbul unei sume anuale de 250 de lire sterline. În cazul în care ai succes și ești acceptat de către o Academie de profesioniști, semnezi un contract și nu mai poți pleca în altă parte. Eu plătesc tot: echipament, ghete și transport”, ne-a declarat Ion Dogaru, tatăl tânărului portar focșănean care încearcă să facă o carieră în Albion.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Mihai Andries 12 Jan. 2014, 15:00 Juniori
Pe aceeași temă