Victorie cu goluri de la Dinamo II și Mioveni!

Mihai Andries 21 Nov. 2012, 21:00 Juniori
Victorie cu goluri** de la Dinamo II și Mioveni!

Echipa națională Under 18 a României a câștigat, miercuri, cu scorul de 3-1 (2-1), partida amicală disputată cu selecționata similară a Israelului în localitatea Kibutz Shpaim, la circa 20 de kilometri nord de Tel Aviv, informează site-ul oficial al FRF. Pentru reprezentativa României au marcat C. Popescu (minutul 2), Vână (minutul 33) și Rotariu (minutul 79).

De remarcat că doi dintre marcatori au debutat în acesta sezon al Ligii a II-a, Cosmin Popescu la Mioveni și Dorin Rotariu (foto) la Dinamo II. În schimb, cel de-al treilea marcator, atacantul Viitorului Ionuț Vână este un „veteran”, debutând acum două sezoane în Liga a II-a și anul acesta în Liga I.

Antrenorii Ștefan Iovan (coordonator) și Ionel Augustin (principal) au folosit în această partidă următorii jucători: Cojocaru (Niczuly) – Bălașa (Dulap), Bocșan, Hodorogea, Cornea – Boboc (Delcea), I. Șerban (Tudorache), C. Popescu (Krausz) – Ad. Păun, Adrian Ilie (Rotariu), Vână (Grădinaru).

La o privire asupra echipei folosite, se poate observa că un număr însemnat de jucători provin din Liga a II-a, șase la număr, dintre care jumătate sunt de la CS Mioveni: Boboc, Delcea și C. Popescu. Au mai contribuit la totalul general și Sportul (I. Șerban), FC Maramureș (Krausz) și Dinamo II (Rotariu). Și ACS Poli l-a avut pe Bocșan, însă acesta figurează doar în lotul lărgit al timișorenilor, spre deosebire de ceilalți șase care au debutat deja în echipa de seniori a cluburilor de la care provin.

Meciul s-a disputat în ciuda faptului că la Tel Aviv a avut loc, miercuri dimineață, un atentat soldat cu cel puțin zece persoane rănite, dintre care trei grav. O explozie s-a produs la bordul unui autobuz, la Tel Aviv, au anunțat serviciile israeliene de ambulanță, Guvernul apreciind că este vorba despre un atac „terorist”. Din acest motiv, UEFA a amânat meciul pe care echipa Athletic Bilbao trebuia să-l dispute, joi, în deplasare, cu formația Hapoel Kiryat Shmona, în etapa a V-a a grupelor Ligii Europa.

Mihai Andries 21 Nov. 2012, 21:00 Juniori
Pe aceeași temă