Un vis devenit realitate. ACS Tâmpa va reprezenta România la Mundialito

Marius ANGHEL 22 Dec. 2014, 13:20 Juniori
  • Campionii naționali de la ACS Tâmpa 2003, pregătiți de antrenorul Nicolae Văduva, vor participa în premieră la „The Mundialito Tournament 2015″, cel mai puternic turneu internațional rezervat juniorilor. Competiția va avea loc în Portugalia (Vilareal de Santo Antonio) și Spania (Ayamonte) între datele 28 martie și 5 aprilie 2015.


Într-o perioadă în care fotbalul românesc traversează o criză profundă, iată că o echipă formată doar din brașoveni a fost acceptată la „The Mundialito Tournament”, un adevărat campionat mondial al cluburilor și școlilor de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani!

Campionii naționali la categoria 2003, ACS Tâmpa, vor reprezenta România la cea mai importantă competiție din lume rezervată copiilor și juniorilor. Brașovenii vor participa la Mundialito, alături de alte 200 de echipe din toată lumea, printre care Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter, Boca Juniors, Juventus, Benfica, Manchester United, Arsenal, PSG sau Vasco da Gama!

Premieră pentru Brașov

Grupa 2003 de la ACS Tâmpa, pregătită de antrenorul Nicolae Văduva, este a patra echipă din România care a fost acceptată să participe la „Mundialito”. Până acum, țara noastră a fost reprezentată la ultimele ediții ale acestui turneu de LPS Banatul Timișoara, Academia Hagi și Petrolul!

Pentru fotbalul brașovean este o premieră, pentru că, până acum, nicio formație din acest județ nu a participat la acest regal fotbalistic. „Mundialito este competiția la care orice copil visează să ajungă, pentru că la acest adevărat Campionat Mondial participă în fiecare an echipe din întreagă lume de pe toate continentele. Pentru noi este o onoare că vom reprezenta Brașovul și România la Mundialito. Am fost acceptați atât pentru performanțele sportive, cât și pentru faptul că am făcut o imagine bună fotbalului peste tot unde am jucat, atât în țară cât și în străinătate. Nici nu mi-a venit să cred că am fost acceptați, iar acum, pentru că am primit confirmarea oficială, pot spune că este un vis devenit realitate. Turneul este onorat de prezența an de an a unor fotbaliști celebri, iar pentru acești copii acest lucru înseamnă enorm. Vrem să lăsăm o impresie bună, indiferent ce adversar vom întâlni în faza grupelor. Sunt convins că va fi o experiență extraordinară din toate punctele de vedere”, a declarat Nicolae Văduva, directorul tehnic și vicepreședintele clubului brașovean.

Suma necesară participării la Mundialito este de circa 10.000 euro și va fi strânsă cu ajutorul părinților și a unor sponsori. Fiecare grupare poate înregistra între 12 și 15 jucători, dintre care 12 componenți pot fi înscriși pe foaia de arbitraj a meciurilor, respectiv, între trei și cinci membri ai staffului tehnic.

Campioni naționali la juniori E

Puștii pregătiți de Nicolae Văduva au cucerit în vara acestui an titlul național la juniori E (născuți în anul 2003), după ce au trecut în semifinale de Academia Hagi, iar în finală de Steaua, după loviturile de departajare. În finala care a avut loc la Buftea, după nu mai puțin de 13 execuții de fiecare parte, brașovenii au devenit campionii României la juniori E. Medaliile și tricourile de campioni au fost oferite de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Competiție de top

The Mundialito Tournament este un campionat mondial al cluburilor și școlilor de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la această competiție participând în mod tradițional peste 200 de echipe din aproape 50 de țări din întreaga lume.

Ei vor participa la Mundialito

Lotul care va fi deplasat în Portugalia: Denis Bărăgoană, Flavius Drescanu, Dănuț Necula, Rareș Rotaru, David Gosman, Sergiu Pîrvulescu, Denis Dorobanț, Albert Dani, Răzvan Iorga, Nicholas Antone, Vadim Covalciuc, Tudor Pescaru, Iustin Grigore. Antrenor: Nicolae Văduva.

Premiați și de Moș Crăciun

• Moș Crăciun a avut program încărcat la sfârșitul săptămânii trecute. Joi seara, patru grupe de copii și juniori de la ACS Tâmpa (2003, 2004, 2009 și 2010) au primit cu brațele deschise cadourile Moșului. La evenimentul găzduit, joi seara, de Sergiana Center, au fost prezenți și antrenorii Nicolae Văduva, Cristian Nicolae Cristea, Luca Rica, Gordas Bogdan și Ionuț Murariu. Vineri, distracția a fost la ea acasă la serbarea de final de an a grupelor 2001, 2002, 2003, 2004, eveniment care a avut loc la Sala Sporturilor, unde a fost organizat și un turneu amical câștigat de echipa „Teroriștilor”, antrenați de Alexandru Ioniță. Pe următoarele locuri s-au clasat în ordine Ursuleții (antrenor Ciprian Anghel), Vedetele (antrenori Ionuț Vasiliu și Gabriel Bunduc), Campionii (antrenori Adrian lancea și Adrian Brănescu), Steluțele (antrenor Florin Manea) și Sticks (antrenor Octavian Ciucanu). La final, toți copiii au fost recompensați cu daruri de către Moș Crăciun.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 22 Dec. 2014, 13:20 Juniori
Pe aceeași temă