Țîru: „Îmi doresc mult să ajung la lotul de tineret”

Publicat: 13 Oct. 2011, 13:41 Actualizat: 13 Oct. 2011, 14:04 Juniori

În perioada 6-11 octombrie s-a disputat, în Suedia, primul tur de calificare al Campionatului European Under 19 (născuți după 1 ianuarie 1993), din 2012. Naționala României a izbutit să facă un turneu de excepție și a încheiat grupa pe prima poziție, devansând Italia (2-1), Azerbaidjanul (3-0) și Suedia (0-0). Printre cei 18 jucători convocați de selecționerul Ovidiu Stîngă s-au numărat și 5 componenți ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”: Alexandru Buzbuchi, George Șerban, Ionuț Puțanu, Bogdan Țîru și Cristian Gavra.

Dacă Cristian Gavra a fost eroul turneului prin cele patru goluri înscrise, o altă surpriză a fost și încrederea cu care a fost învestit mezinul lotului, Bogdan Țîru (născut în 1994), căruia selecționerul Stîngă i-a acordat banderola de „căpitan” după victoria cu Italia. „Îi mulțumesc antrenorului Ovidiu Stîngă pentru faptul că a avut încredere în mine. A fost un moment dificil pentru mine, mai ales că sunt cel mai mic de la lot, însă probabil că evoluțiile mele l-au determinat să facă această alegere”, a declarat Bogdan Țîru, care a simțit Italia drept cel mai puternic adversar întâlnit la acest turneu: „Toate echipele întâlnite au fost tari, însă Italia mi s-a părut cel mai puternic adversar. După meciul câștigat contra lor toată lumea a fost fericită. Este un sentiment frumos să câștigi împotriva Italiei, mai ales că am aflat că ultimul succes românesc împotriva italienilor într-un meci oficial, la toate nivelurile, a fost în 1983.”

Bogdan Țîru consideră că un mare atu este faptul că nucleul lotului provine de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”: „Când mai mulți jucători provin de la același club, echipa câștigă omogenitate. Contează mult să-și cunoști foarte bine coechipierii, atât în teren, cât și în afara lui.”

Câștigând turneul din Suedia, România U19 s-a calificat la Turul de Elită, care reprezintă ultima fază de calificare la turneul final al Campionatului European U19, din 2012. Pe lângă calificarea pe care și-a dorește alături de echipa României la EURO U19, Bogdan Țîru mai are un obiectiv personal: „La turneul din Suedia ne-a însoțit și Ștefan Iovan, care ne-a spus să ne pregătim în continuare foarte bine pentru că foarte curând 2-3 jucători din lotul Under 19 vor fi convocați la lotul de tineret. Cu toții ne dorim să ajungem să evoluăm pentru echipa națională de seniori, însă următorul pas trebuie să fie lotul de tineret, iar eu îmi doresc mult să ajung acolo.”

Alexandru Buzbuchi, George Șerban, Ionuț Puțanu, Bogdan Țîru și Cristian Gavra fac parte din echipa de juniori republicani A ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, unde sunt pregătiți de Cristian Cămui. „Meritul este doar al lor pentru ceea ce au realizat. Atâta timp cât de pregătesc foarte bine este normal să vină și convocările. Încet-încet, Academia Hagi își atinge obiectivele, anume de a da câți mai mulți jucători loturilor naționale. Avem jucători convocați la fiecare reprezentativă, fapt ce dovedește că se lucrează foarte bine. Speranțele noastre nu se opresc la nivelul convocărilor, ci ne dorim ca și rezultatele înregistrate de loturile naționale să fie pe măsura așteptărilor”, a declarat Cristian Cămui.

Sursa: academiahagi.ro

Publicat: 13 Oct. 2011, 13:41 Actualizat: 13 Oct. 2011, 14:04 Juniori
Pe aceeași temă