„Tati, mai tare ca Regele”! U Cluj, campioană la juniori B în fața lui Liberty Oradea

10 Jun. 2012, 11:16 Juniori

Juniorii B ai lui „U” Cluj au câștigat cu 1-0 finala cu Liberty Oradea, după ce în semifinale au trecut de Academia Hagi
Zdroba „Drogba” și Alin Mutu sunt vedetele

Dacă prezentul e nesigur, viitorul pare să sune bine pentru „U” Cluj. O nouă „generație de aur” produsă la club se formează, la 10 ani de la precedenta. Atunci, juniorii A câștigau titlul național, iar Cociș și Florescu aveau să ajungă în echipa națională, în timp ce Goga era vândut pe un milion de euro. Astăzi Niczuly, Crișan, Mutu sau Zdroba s-au întors cu trofeul de la turneul final. „Sunt foarte fericit. A fost o generație reușită, dar voi fi cu adevărat bucuros dacă vor ajunge să joace în Liga I și eu sper că vor ajunge. Am sărbătorit până am căzut, din cauza oboselii. Au avut voie și la o berică acum, iar luni seara am ieșit toți în oraș”, povestește antrenorul puștilor campioni, Călin Sălăgean.

„Tati, mai tare ca Regele”

Echipa sa a produs marea surpriză în semifinale, când a trecut de „Academia Hagi”, mare favorită a turneului final. „Când am bătut echipa lui Hagi am simțit că suntem campioni”, spune Sălăgean, care povestește că a primit un mesaj, de la fiul său, poate mai important decât trofeul. „Fiul meu mi-a trimis un mesaj, imediat după semifinală, în care scria: «Tati, mai tare ca Regele»”. Am fost foarte impresionat”, spune antrenorul.

Mutu în apărare, „Drogba” în atac

Golul din finala cu Liberty a fost marcat de atacantul Dan Zdroba. Colegii îl strigă Drogba, datorită asemănării numelui cu cel al atacantului de la Chelsea. „M-am ales cu o poreclă nouă, care îmi place. Drogba e un mare atacant. Mă bucur că le-am luat fața seniorilor”, spune Zdroba, nepotul fostului antrenor al CFR-ului, Alin Minteuan. „Am fost și eu la CFR, dar am plecat de acolo. E mai bine la „U”. Unchiul meu m-a felicitat”, spune atacantul. Juniorii lui „U” l-au avut în teren și pe Mutu, pe Alin Mutu. E fundaș central, nu atacant, dar vrea să ajungă la fel de celebru. „Numele nici nu m-a ajutat, nici nu m-a încurcat. Nu am calitați cum are el, dar vreau să ajung și eu la fel de celebru ca Adi Mutu”, spune fundașul.

A fost o generație reușită, dar voi fi cu adevărat bucuros dacă vor ajunge să joace în Liga I și eu sper că vor ajunge
Călin Sălăgean, antrenor „U” Cluj

Echipa din finala cu Liberty, 1-0 Niczuly – Molnar, Al. Mutu, Dulap, R. Crișan, Prescură – Vescan, Cîndea (cpt.), Greu – Zdroba, Hîmpea

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

10 Jun. 2012, 11:16 Juniori
Pe aceeași temă