Strehaia, la primul event de după Revoluție! Campioana de la Mehedinți își află adversara de la barajul pentru promovarea în Liga 3 la sfârșitul săptămânii

După ce și-a adjudecat titlul de campioană județeană, pentru a doua oară în ultimii trei ani, CS Strehaia a câștigat și Cupa României – faza județeană Mehedinți. În finala competiției, desfășurată pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, echipa antrenată de Mircea Danciu a dispus cu 1-0 de Recolta Dănceu, prin golul izbutit de Costel Pontu, în minutul 44, din penalty.

A fost o reeditare a finalei din 2017, când învingătoare a fost Recolta Dănceu, care s-a impus la vremea respectivă cu scorul de 2-0. Tot CS Strehaia câștigase în urmă cu doi ani campionatul, însă a ratat eventul, în urma finalei pierdute. De data aceasta, campioana Ligii a 4-a Mehedinți și-a trecut în palmares și Cupa României. În urma succesului repurtat, CS Strehaia va juca, în luna august, în primul tur al Cupei României – faza națională.

Până atunci, CS Strehaia va disputa barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, urmând să întâlnească, în dublă manșă, campioana județeană de la Gorj. Cu o etapă înainte de finalul Ligii a 4-a Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești se află pe primul loc, având două puncte peste contracandidata Știința Turceni. Campioana Ligii a 4-a Gorj se decide la sfârșitul acestei săptămâni.

Manșa-tur a „barajului” va avea loc pe data de 15 iunie, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul Orășenesc, din Strehaia. Returul este programat pe 22 iunie, cu începere de la ora 17:30, pe terenul campioanei din Gorj.

Surclasați de actuala divizionară secundă

În urmă cu doi ani, CS Strehaia pierdea barajul pentru promovare, fiind învinsă, în ambele manșe, de campioana județului Teleorman, Voința Săelele, care s-a impus, cu scorul general, de 12-2! După promovarea în Liga a 3-a, echipa din Săelele și-a schimbat denumirea în Voința Turnu Măgurele, iar, vara trecută, a devenit Turris Oltul Turnu Măgurele, denumire sub care a promovat, la finele acestui sezon, în eșalonul secund.

„Ne-am luat revanșa pentru finala pierdută cu Dănceu în 2017 și am realizat primul event, de după Revoluție, din istoria orașului Strehaia.  Urmează barajul pentru promovare, care nu se mai anunță la fel de dezechilibrat ca în 2017, când am întâlnit o echipă peste nivelul nostru, drept dovadă că a ajuns între timp în Liga a 2-a. Acum, șansele sunt oarecum egale”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei din Strehaia, Mircea Danciu.

În pauza finalei Cupei României, președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv, a premiat caștigătoarele campionatelor județene de juniori U11 (ACS Luceafărul Drobeta), U13 (ACS Luceafărul Drobeta) și U15 (AS Sport Kids Drobeta).

Recolta Dănceu – CS Strehaia    0-1 (0-1)
Costel Pontu 41 – pen

Dănceu: Cosmin Ilie – Mihai Pavel, Florin Piciorgros, Alin Lăpădat, Lucian Brucă, Adelin Făiniși, Aurelian Ghițoaica (Virgil Crețu 70), Robert Țogoe, Ionuț Mări (Mihai Tudorică 46), Cristian Boboescu (Laurențiu Ștefan 46), Constantin Negrescu
Antrenor: Stelian Stăncioiu

Strehaia: Cosmin Noană – Stelian Mocîrcioiu, Mihai Gomoi, Alexandru Balaci, Costinel Șotea, Ionuț Tiribentea, Costinel Simulescu, Claudiu Topală, Eduard Tița (Ionuț Vîrșog 82), Andrei Enea, Costel Pontu
Antrenor: Mircea Danciu

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 250; Au arbitrat: Luis Balangă – Zoran Ancuța, Mădălin Peagu (toți din Dr. Tr.  Severin).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă