Minerul Costești a învins campioana din Vâlcea și și-a adjudecat faza județeană a Cupei României

Minerul Costești a învins campioana din Vâlcea și și-a adjudecat faza județeană a Cupei României

Cele două echipe care s-au luptat în acest sezon pentru titlul județean în Vâlcea, Viitorul Dăești și Minerul Costești, s-au întâlnit și miercuri, la Drăgoești, în finala fazei județene a Cupei României. Dacă Viitorul Dăești a câștigat titlul și se pregătește de barajul de promovare cu campioana din Argeș, Minerul Costești și-a adjudecat Cupa, învingând cu 1-0.

Unicul gol al finalei a fost reușit în minutul 9 de Octavian Marinescu, care a reluat în plasă o minge aruncată în careu, după un aut, fază la care jucătorii de la Dăești au protestat, acuzând henț. În minutul 38, spiritele s-au încins și cele două echipe au fost la un pas de o încăierare generală, iar Lucian Iordache (Dăești) a primit cartonașul roșu, gest care îl va costa absența la manșa tur a barajului de promovare. 

Zamfirescu (Costești) a fost progagonistul unei ratări monumentale, în minutul 53, când, cu toată poarta goală în față, a reluat pe lângă. Echipa pregătită de Țețe Vlădoi și-a conservat avantajul, s-a impus la final cu 1-0 și astfel a câștigat primul trofeu din istoria clubului.

Premierea echipei câștigătoare a fazei județene e Cupei a fost efectuată de noul președinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu, și de un alt arbitru vâlcean, Cătălin Buși.

Formația pregătită de Gabi Mangalagiu speră să promoveze în premieră în Liga a 3-a, după ce a mai pierdut un baraj în urmă cu doi ani.

Marius Vlădoi: „Sezonul viitor vrem mai mult, dar nu suntem favoriți”

Antrenor și portar la Minerul Costești, Marius Vlădoi speră ca sezonul viitor să câștige titlul județean. „Sunt mulțumit de rezultat, am fost două echipe apropiate valoric, putea câștiga oricare, ne-am dăruit și am câștigat un trofeu la finalul sezonului, asta ne dă speranțe mai departe. Mulțumim organizatorilor pentru eforturi, terenul a fost acceptabil, ținând cont că a plouat câteva zile fără oprire. Este primul trofeu pentru Minerul, conducerea noastră a făcut eforturi, acest trofeu va fi un imbold pe mai departe. Sezonul viitor vrem mai mult, dar nu suntem favoriți, avem un grup bun de jucători și să vedem ce mai putem aduce. Numeric suntem subțiri și sper să facem 3-4 transferuri, să avem un sezon viitor mai bun. La doresc baftă Dăeștiului la baraj, fotbalul vâlcean are nevoie de încă o echipă la Liga a 3-a”, a spus Marius Vlădoi pentru Liga2.ro.

Gabi Managalgiu: „Atenția noastră este îndreptată către cele două jocuri de baraj contra Argeșului”

După ce în urmă cu doi ani a fost lider cu Șirineasa în Liga a 3-a, fiind înlocuit fără a cunoaște eșecul, actualul antrenor al Dăeștiului, Gabi Managalgiu, speră să revină la acest nivel cu actuala sa formație. 

„Cupa fost un obiectiv secundar pentru noi, atenția noastră este îndreptată către cele două jocuri de baraj contra Argeșului. Finala cupei nu a fost un test reușit, terenul cu bălți nu n-a ajutat să ne verificăm potențialul din acest moment.  Pentru noi, important este barajul și ne dorim să promovăm, județul are nevoie de încă o echipă la Liga a  III-a, doar Horezu este prea puțin pentru posibilitățile Vâlcii”, a declarat și fostul atacant al Chimiei.

Minerul Costești – Viitorul Dăești 1-0
Octavian Marinescu 9′

Costești: M. Vlădoi – Stanciu, Vladu, Zamfirescu, Despoiu – Trașcă, Dima (Ciocotoiu 60′), Marinescu, M.Vlad (Pușcatu 64′) – V. Mihalcea (Nicolaescu 90+1′), Mihăilă (C. Păun 71′)
Antrenor: Marius Vlădoi

Dăești: D. Geantă – Vasile, I. Săraru, Iordache, Fistogeanu – Fl. Pârvu – L. Săraru, Roșianu (Lăzărescu 57′), G. Neacșu, I.Marian (Horumbă 75′) – Pașoi (Preda 62′)
Antrenor: Gabriel Mangalagiu
Eliminat: Lucian Iordache 38′

Stadion: Drăgoești; Spectatori: 300; Arbitri: Iulian Mihai – Marius Badea, Florin Păunescu (toți din Rm. Vâlcea)

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă