Surclasată de Dumbrăvița, Viitorul Șimian s-a răzbunat pe o echipă de Liga 5 în finala Cupei României și a realizat eventul la Mehedinți

Surclasată de Dumbrăvița,** Viitorul Șimian s-a răzbunat pe o echipă de Liga 5 în finala Cupei României și a realizat eventul la Mehedinți

Găzduită de stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, finala Cupei României – faza județeană Mehedinți a fost adjudecată, în premieră, de Viitorul Șimian, care a dispus cu 6-0 de Știința Broșteni, prin golurile lui Andrei Enea (’13, ’28, ’51), Mădălin Mătăsăreanu (’31, ’67) și Robert Văcuță (’73).

Echipa din Șimian a realizat eventul, dar performanța e umbrită de rezultatul din barajul pentru promovarea în Liga 3, unde campioana de la Mehedinți a fost surclasată de reprezentanta județului Timiș, ACS Dumbrăvița, care s-a impus cu 5-0 pe teren propriu și cu 6-0 în deplasare.

„Eram favoriți și era normal să câștigăm finala Cupei României – Mehedinți. Jocul a fost echilibrat până în momentul în care am deschis scorul. Am întâlnit campioana Ligii a V-a, o echipă masivă, cu mulți jucători experimentați, din județul Gorj. Pregătirea fizică a făcut ca diferența de scor să fie așa mare. Trebuie să ne reorganizăm în perioada următoare, pentru a pregăti mai bine viitorul sezon”, a spus fundașul echipei din Șimian, Relu Țurai.

Echipa sa va juca, pe 1 august, în primul tur al Cupei României – faza națională.

În finala fazei județene, Viitorul Șimian a mizat pe: Adrian Nedelcea – Robert Văcuță, Relu Țurai, Daniel Ciobanu, Constantin Bologa (Denis Bălulescu ’46), Laurențiu Prundeanu, Adelin Pătrașcu, Mihai Schintee (cpt.), Costinel Stanciu, Mădălin Mătăsăreanu (Mihai Zaharescu ’74) și Andrei Enea.

Știința Broșteni, prima echipă din Liga a 5-a care a ajuns în finala Cupei României la Mehedinți, a replicat prin: Marius Tudosie – Ovidiu Zâmța (cpt.), Ion Drăghici (Marius Știrbu ’54), Cosmin Nueleanu, Remus Trică (Cătălin Andronache ’54), George Bertea, Ștefan Bănică (Viorel Pătru ”46), Mihai Sucilă, Gheorghe Tudoran, Sebastian Cojocaru și Adrian Măreșescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă