Șeful centrului de copii și juniori de la ACS Poli are un singur obiectiv: „Cât mai mulți tineri să ajungă la prima echipă”

01 Aug. 2012, 15:36 Juniori

Timișoara are viitor fotbalistic. Cel puțin asta susține Viorel Vișan, șefului centrului de copii și juniori de la ACS Poli Timișoara. Fosta mare glorie a Politehnicii de la sfârșitul anilor 70 și începuturile anilor 80 vrea să dea la echipa mare cât mai mulți fotbaliști, așa cum a făcut în anii trecuți cu Costel Pantilimon, Cristi Scutaru, Srdjan Luchin, Alexandru Popovici, Claudiu Belu, Alexandru Boștină, Marian Fuchs sau Răzvan Dobriceanu.

Vișan a fost printre primii care a acceptat să lucreze la noul proiect al autorităților ACS Poli Timișoara și le prevede celor care joacă în acest moment la echipa mare și la juniori un viitor strălucit. Vișan va avea grijă de puștii care vor crește la Dan Păltinișanu.

„Din punct de vedere al centrului de copii și juniori eu cred că suntem pe locul al doilea în țară după Viitorul Constanța. Sub noi sunt Universitatea Cluj și Târgu Jiu care au niște centre foarte bune. La noi sunt în jur de 150-160 de juniori grupați în 8 grupe, pe care le-am înscris în campionat. Au fost ale domnului Iancu, dar dumnelui a decis că este mai bine să le lasă Timișoarei”, a explicat Vișan.

Antrenorul puștilor are un obiectiv îndrăzneț: cât mai mulți copii să facă pasul spre echipa mare.

„Dacă nu fac acuma pasul, atunci, nu știu când. E o oportunitate foarte mare cu noua echipă. Ca obiectiv este să ducem cât mai multe grupe la turneele naționale finale, însă cel mai important e ca juniorii să facă pasul spre prima echipă”, explică Vișan.

Fuziunea cu Recaș, singura posibilitate ca Timișoara să rămână în fotbalul mare

În opinia lui Vișan, asocierea dintre autorități și AC Recaș în proiectul nou ACS Poli Timișoara a fost singura variantă ca Timișoara să rămână în fotbalul mare.

Din punctul meu de vedere s-a luat cea mai bună decizie. Să lași echipa la un nivel inferior n-ar fi fost bine pentru tinerii care sunt astăzi la club. La un alt nivel era greu să faci ceva. trebuie să fie răbdare în acest proiect și cu o organizare bună, eu cred că vom ajunge în frunte din nou. Mai îmi doresc ca cei care se ocupă în acest moment de viitorul clubului să găsească un om potent financiar care să asigure continuitatea”, a mai spus antrenorul timișorean.

Sursa: tmpress.ro

01 Aug. 2012, 15:36 Juniori
Pe aceeași temă