SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat la Turneul Elitelor cu ambele echipe de juniori republicani

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 10:14 Juniori
SCM Râmnicu Vâlcea** s-a calificat la Turneul Elitelor cu ambele echipe de juniori republicani

Echipele de juniori republicani Under 17 și Under 19 ale SCM Râmnicu Vâlcea s-au calificat la Turneul Elitelor din cadrul Campionatului Național, după ce au câștigat Grupa 9 preliminară din care au făcut parte.

Antrenați de Cristian Bora, cel care l-a descoperit pe Raul Rusescu, juniorii Under 19 ai SCM au avut sâmbătă un meci decisiv pentru câștigarea grupei preliminare, la Slatina, cu CSS. Construită pe scheletul fostei echipe de juniori republicani B a CSM Râmnicu Vâlcea, care în vară a jucat finala Campionatului Național Under 17, SCM s-a impus cu 2-0 la Slatina și a acces la Turneul Elitelor.

Juniorii Under 17 ai SCM, pregătiți de Ștefan Nanu (foto) nu au avut emoții în grupa preliminară, asigurându-i matematic primul loc înaintea disputării ultimei etape. Echipa lui Fane Nanu a câștigat grupa obținând victorii pe linie în cele 10 jocuri, în care a încasat doar două goluri.

Președintele secției de fotbal a SCM Râmnicu Vâlcea, Jean Turmacu este mulțumit că, pentru prima dată, juniorii din Zăvoi vor juca contra celor mai bune echipe din țară. „Această performanță a fost posbililă datorită susținerii financiare a Primăriei Râmnicu Vâlcea. Pentru acest succes, au merite toți antrenorii care au lucrat de-a lungul timpului cu acești copii, dar trebuie felicitați toți juniorii care activează la echipele Under 17 și Under 19. Este o performanță remarcabilă, fiind pentru prima dată când o echipă de juniori din Vâlcea își va măsura forțele cu cele mai bune echipe din țară. Dar, încununarea acestei performanțe ar fi să ajungă sa joace la echipe din primele două  ligi, cât mai mulți junori. Juniorii A sunt mai mici cu un an și vor juca și anul viitor în aceeași competiție. Mulțumesc copiilor și părinților care s-au alăturat în vară acestui proiect”, a declarat Jean Turmacu.

SCM Râmnicu Vâlcea s-a înființat în vara acestui an și are 14 grupe angrenate în competiții și peste 250 de juniori legitimați. Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea asigură toate costurile cu echipamentul, transportul, competiția și masa juniorilor, iar părinții nu plătesc nicio taxă.

Patru dintre copiii SCM-ului, Robert Popa, Vlad Mocioacă, Ștefan Pănoiu și Andrei Iana au fost convocați recent la echipele naționale de juniori.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 10:14 Juniori
Pe aceeași temă