Râmnicu Vâlcea a solicitat loc în Liga 3! Orașul ar avea din nou echipa la nivel național după o pauză de trei ani, de la desființarea CSM-ului

Adrian MUJEA 18 Aug. 2020, 16:05 Liga 3
Râmnicu Vâlcea a solicitat loc în Liga 3! Orașul ar avea din nou echipa la nivel național după o pauză de trei ani, de la desființarea CSM-ului

Râmnicu Vâlcea ar putea avea o nouă echipă de fotbal la nivel național, după o pauză de trei ani, de la dispariția CSM Râmnicu Vâlcea. Actualul club susținut de autoritățile locale, SCM Râmnicu Vâlcea, a solicitat Federației Române de Fotbal un loc în noua ediție a Ligii 3, 2020/2021, deoarece avea acest drept, având în vedere că a avut echipă în Liga Elitelor. Un răspuns favorabil nu este exclus, dacă FRF merge pe varianta unei Liga 3 cu 100 de cluburi în componență.

Primarul din Râmnicu Vâlcea vrea din nou echipă de seniori

Primarul Mircia Gutău candidează pentru un nou mandat și are ca proiect în programul electoral înființarea unei echipe de fotbal de seniori. Astfel, edilul-șef din Râmnicu Vâlcea a decis reînființarea echipei de seniori, cu obiectiv clar ca aceasta să joace, dacă se poate, încă din acest an la Liga a 3-a. În cazul în care solicitarea clubului nu va fi aprobată, echipa de seniori va fi înscrisă la Liga a 4-a și va avea ca obiectiv promovarea la Liga 3.

În acest sens, șeful secției de fotbal de la SCM, Jean Turmacu, a început discuțiile cu jucători, pentru a alcătui un lot capabil să reziste la Liga 3.

”Este clar că singura modalitate legală de a avea echipă de eșalon superior este promovarea pe teren. Nu se mai pot face fuziuni sau cesiuni, ca în trecut. Deja am ajuns la o înțelegere cu câțiva jucători vâlceni cu experiență, care vor semna în aceste zile, iar în cadrul lotului vom avea și juniori din cadrul clubului. Colectivul tehnic va fi alcătuit din antrenori care activează în cadrul clubului nostru. Este un pas normal în evoluția unui club de fotbal”, a anunțat Jean Turmacu.

În sezonul 2017-2018, SCM Râmnicu Vâlcea a mai participat la județ, doar cu juniori.

Râmnicu Vâlcea a rămas fără echipă de fotbal de seniori în 2017, când CSM, echipă care avea ca acționar majoritar firma Damila, s-a retras din Liga a 2-a în pauza de iarnă.

Dinamo, din Liga 1, și Ripensia, din Liga 2, au solicitat și ele câte un loc în cel de-al treilea eșalon pentru a-și înființa echipa secundă. Timișorenii s-ar fi răzgândit între timp și nu mai vor ”satelit”.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-propunerea-inedita-a-frf-pentru-noul-sezon-de-liga-3-100-de-echipe-vor-juca-in-10-serii-cand-ar-fi-prima-etapa-si-cum-se-va-promova-si-retrograda-19144560

 

Adrian MUJEA 18 Aug. 2020, 16:05 Liga 3
Pe aceeași temă