Petrolul a transferat un atacant care a debutat în Liga I la Sportul, la 15 ani. Mareș: „Este cel mai important moment al carierei mele”

Mihai Andries 30 Apr. 2014, 20:17 Juniori
Petrolul a transferat un atacant care a debutat în Liga I la Sportul, la 15 ani.** Mareș:

Petrolul Ploiești a început deja campania de transferuri, deși până la finalul actualului sezon mai sunt cinci etape. George Mareș, care  va împlini 18 ani pe 16 mai, a semnat astăzi un contract pe patru ani cu echipa antrenată de Răzvan Lucescu, devenind astfel cel mai tânăr jucător al Petrolului.

Fost jucător al celor de la Sportul Studențesc, atacantul și-a făcut junioratul la Steaua și este considerat a fi unul dintre cei mai promițători fotbaliști români: „George este un fotbalist de mare talent, reprezintă viitorul Petrolului. Suntem bucuroși că el a decis să semneze cu noi, având mai multe oferte pe masă, dar a fost convins de potențialul și de stabilitatea clubului, precum și de obiectivele pe care ni le propunem în fiecare an”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului Marius Nicolae, directorul sportiv al Petrolului.

De cealaltă parte, George Mareș s-a declarat entuziasmat de posibilitatea de a evolua pe „Ilie Oană”, confirmând faptul că a avut și alte oferte din Liga I.

„Atmosfera din cadrul lotului și tot ceea ce se întâmplă acum la Petrolul m-au determinat să semnez. Nu ascund că am avut și alte oferte, mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, dar am ales să cresc în cadrul unui club stabil și cu obiective majore în fiecare an. Este cel mai important moment al carierei mele, am ajuns la o echipă de mare tradiție și sunt sigur că am luat cea mai bună decizie. Abia aștept să debutez în fața celui mai frumos public din România”, a declarat atacantul.

George Mareș a debutat în Liga I la 15 ani, când evolua la Sportul Studențesc, numărându-se printre cei mai tineri jucători care și-au făcut apariția pe prima scenă a fotbalului românesc. Ocupă locul 5 în topul debutanților, clasamentul fiind condus de Nicolae Dobrin, care a jucat primul meci oficial în campionat la vârsta de 14 ani.

Articol scris de Sorina OPRIȚESCU

Mihai Andries 30 Apr. 2014, 20:17 Juniori
Pe aceeași temă