După o absență de doi ani, Marius Mareș revine în fotbal. ”Sunt sigur că într-o bună zi voi ajunge din nou în Liga 1. Am învățat foarte mult din greșelile pe care le-am făcut”

Autor: Loredana JUGLEA Publicat: 26 Jul. 2021, 11:47 Liga 3

Marius Mareș (25 de ani) este unul dintre pariurile vechi ale fotbalului din Valea Jiului. A fost văzut ca un jucător de mare talent, cu potențial de națională. Doar că mijlocașul originar din Petroșani, care în 2014, la 18 ani, debuta în Liga 1 la FC Vaslui, mai avea nevoie pe lângă talentul cu carul și de perseverență, muncă și încredere.

Aceste aspecte l-au privat pe Mareș de un viitor strălucit, însă niciodată nu e târziu, nici măcar la vârsta de 25 de ani. După o absență de doi ani, acesta revine pe terenul de fotbal. La o echipă din Liga 3, Husana Huși, pregătită de Florin Croitoru, fratele actualului antrenor al FC Botoșani, Marius Croitoru.

”Am stat doi ani de zile pe tușă pentru că am avut o operație grea. Am ales să vin la o echipă din Iași, unde antrenor este Florin Croitoru. Avem obiectiv promovarea în liga a doua”, spune Marius Mareș.

Mareș: ”Am trecut prin lucruri dureroase”

Jucătorul care la 29 august împlinește 26 de ani ni s-a confesat că a trecut prin lucruri care l-au marcat.

”A fost foarte greu în această perioadă în care am stat departe de fotbal. Am trecut prin niște lucruri dureroase atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Mulți poate că nu mai voiau să audă de fotbal dacă ar fi trecut prin ceea ce am trecut eu. Acum sunt la locul potrivit și am lângă mine oameni care mă văd așa cum sunt eu și care cred în potențialul meu”, povestește Mareș, care recunoaște greșelile făcute.

”A fost foarte ciudat ca încă odată să fiu departe de fotbal. A trebuit să am o foarte mare ambiție ca să trec peste încă un moment dificil din viața mea. Nu multă lume ar fi reușit după încă o accidentare gravă să se mai poată gândi că revine în fotbal. Dar iubirea mea față de acest sport minunat și plăcerea de a juca m-au determinat să o iau de la început și să sper că într-o zi voi ajunge să joc fotbal la cel mai înalt nivel. Părinții mei au fost un factor important în revenirea mea, fără ajutorul lor nu aș fi putut ajunge să fiu bine, darămite să mai pot juca. Acum sunt într-un mediu foarte bun lângă niște oameni care îmi oferă fosta încredere de care am nevoie. Sunt sigur că într-o bună zi voi ajunge din nou în Liga 1. Asta e dorința mea. M-am maturizat, am făcut multe greșeli de-a lungul vieții mele, greșeli în legătură cu viața extrasportivă, însă am învățat foarte mult din ele și acum sunt foarte pregătit de orice moment. Mai vreau cel puțin odată să fac tot ceea ce ține de mine și să dau fotbalului ce este al fotbalului și cu siguranță acesta mă va răsplăti”, a spus jucătorul cu 5 meciuri în Liga 1 la FC Vaslui, dar și cu evoluții pentru ACS Berceni, Pandurii Târgu Jiu, FC Hunedoara, Jiul Petroșani și Inter Petrila.

Căpitan la 18 ani

Cele două operații suferite de Mareș au fost din cauza problemelor la ligamentele încrucișate și menisc.

Daniel Huza, Liviu Ciubotariu și Viorel Hizo sunt antrenorii care l-au stimulat de-a lungul anilor pe jucător. ”La Vaslui am fost cel mai tânăr căpitan de echipă. Aveam doar 18 ani. Lucian Sănmărtean a fost jucătorul care m-a încurajat cel mai mult. A fost mentorul meu. A fost ca un părinte pentru mine. Vreau să-i întorc această încredere pe care a avut-o în mine”, a concluzionat jucătorul.

 

Autor: Loredana JUGLEA Publicat: 26 Jul. 2021, 11:47 Liga 3
Pe aceeași temă