Perioada „de foc” pentru echipele Academiei Hagi

03 Apr. 2012, 12:31 Juniori
Perioada

Perioada în curs este una „de foc” pentru echipele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, majoritatea formațiilor Academiei constănțene fiind angrenate în diverse turnee și meciuri interne sau internaționale.

Grupa 2002, pregătită de Constantin Fălină, participă în această săptămână la turneul internațional Mundialito, din Portugalia. Turneul lusitan este considerat un adevărat Campionat Mondial pentru echipele de club, la Categoria 2002 participând 57 de formații din întreaga lume. Bogat din punct de vedere numeric, turneul portughez este și foarte concentrat din punct de vedere valoric, printre echipele participante numărându-se FC Barcelona, Ajax Amsterdam, FC Porto, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona, Glasgow Rangers, FC Sevilla, Betis Sevilla, Everton, CF America sau Vasco da Gama.
Juniorii B ai Academiei Hagi (născuți în 1995 și 1996) vor pleca joi în Ungaria pentru a participa la a cincea ediție a turneului internațional „Puskas Suzuki Cup”. Academia Hagi (antrenor Daniel Rădulescu) a fost repartizată în Grupa B, alături de Honved Budapesta și Austria Viena. Din Grupa A fac parte Academia Puskas, Panathinaikos Atena și Real Madrid.

Formațiile de juniori C și D ale Academiei Hagi vor susține, miercuri, meciuri de verificare în Bulgaria, ambele echipe urmând să evolueze la Varna. Academia Hagi 1997 (antrenor Vasile Mănăilă) va întâlni pe Cerno More Varna, în timp ce Academia Hagi 1999 (antrenor Nicu Roșca) va înfrunta pe Spartak Varna.

Duminică, echipele de juniori născuți în 1999 (antrenor Nicu Roșca) și 2001 (antrenor Aurelian Despa) vor pleca în Grecia pentru a participa la a 4-a ediție a turneului internațional „Panagiotis Katsouris”, organizat de PAOK Salonic. Pe lângă gazdele de la PAOK și Academia Hagi, vor mai participa Panathinaikos Atena, Olympiakos Pireu, AEK Atena, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad și AIK Stockholm.

De vineri și până duminică echipele de copii născuți în 2003 (antrenor Ionuț Mihu) și 2004 (antrenor Cosmin Constantin) vor participa la ediția inaugurală a „Cupei Juniorului”. Partidele se vor desfășura la Baza Sportivă de la Buftea, iar printre echipele participante se regăsesc Dinamo, Steaua, Sportul Studențesc, Școala de Fotbal Gh.Popescu, Poli Timișoara, Oțelul Galați sau Pandurii Tg. Jiu.

Săptămâna viitoare Academia Hagi va organiza a II-a ediție a „Trofeului Speranței” pentru jucătorii născuți în anul 1998. Turneul se va desfășura în perioada 9-12 aprilie și va reuni la start 8 echipe: Academia Hagi (antrenor Marius Codescu), Știința Craiova, U. Cluj, FC Farul, Salina Ocna Șugatag, Oțelul Galați, Municipal Pitești și FCM Tg. Mureș.

Juniorii Republicani A și B au încheiat duminică turul play-off-ului, ambele echipe fiind lidere detașate. Juniorii A (antrenor Cristian Cămui) și juniorii B (antrenor Daniel Rădulescu) au maximum de puncte (20p), pe locul secund fiind la ambele categorii Oțelul Galați, cu 13p.

În afara acestor competiții, jucătorii Academiei Hagi sunt angrenați și în acțiunile loturilor naționale. Duminică au revenit de la lotul național U16 Răzvan Marin, Andrei Ludușan și Cătălin Toriște, aceștia susținând două meciuri de verificare contra echipei U17 a Muntenegrului. Alți cinci jucători constănțeni sunt în această perioadă convocați la lotul național U19, pentru testele de astăzi și joi cu echipa similară a Ciprului. Aceștia sunt Cristian Gavra, Ionuț Puțanu, Alexandru Buzbuchi, George Șerban și Bogdan Țîru. Și lotul național U15 are programat în această săptămână un stagiu de pregătire, la Mogoșoaia, care se va finaliza cu un joc de verificare. Printre cei convocați se numără și șapte componenți ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”: Cristian Manea, Dan Panait, Dragoș Nedelcu, Mihai Oarnă, Alexandru Stoica, Ors Tordai și Daniel Mincă.

Sursa: Academia Hagi

03 Apr. 2012, 12:31 Juniori
Pe aceeași temă