Patru juniori din Liga a II-a titulari în eșecul României U19

Mihai Andries 12 Oct. 2012, 09:03 Juniori
Patru juniori din Liga a II-a** titulari în eșecul României U19

Naționala antrenată de Adrian Văsâi a suferit ieri seară un eșec în turneul de calificare din Scoția fiind învinsă de echipa țării gazdă cu 1-0, prin golul lui Herron din minutul 43. Patru jucători din Liga a II-a au fost titulari în formula folosită de naționala Under 19 în duelul cu scoțienii, nereușind să își ajute echipa să obțină un rezultat pozitiv. Este vorba de Anițoiu de la ACS Poli, Voduț de la Chindia, Schuller de la Unirea și Alexandru Dan de la FCM Tg. Mureș, în timp ce Bic de la FC Bihor și Buia de la Dinamo II au intrat pe parcursul meciului.

De remarcat că în echipa de start au mai figurat și alți juniori care au ținut capul de afiș în sezonul trecut al Ligii a II-a. Și aici ne referim la Bumba ajuns la echipa Primavera a celor de la AS Roma și Steliano Filip ajuns direct la prima echipă a lui Dinamo, cei doi fiind cei mai periculoși jucători ai tricolorilor.

Meciul s-a desfășurat pe un teren sub orice critică, afectat din plin de ploaia torențială căzută de-a lungul zilei de ieri. În ciuda acestui fapt, partida nu a dus lipsă de ocazii, însă portarii celor două naționale și-au făcut din plin datoria. Din păcate, un șut bine plasat de la circa 18 metri a fost de ajuns pentru a aduce singurul gol al meciului, cu puțin înainte de pauză. Nici intrarea lui Buia și apoi a lui Roșu nu au reușit să schimbe soarta partidei, românii fiind nevoiți să se recunoască învinși în fața unei echipe gazdă susținută din tribune de circa 600 de spectatori.

Pentru calificare depindem de duelul dintre Scoția și Elveția

Din fiecare grupă merg mai departe primele două clasate, plus cea mai bună echipă dintre cele clasate pe locul al treilea, iar în primul meci România a remizat cu Elveția, scor 1-1, golul românilor fiind reușit de Voduț. Așa că tricolorii au nevoie de o victorie la scor cu Armenia, coroborată cu un eșec la scor al Elveției în fața Scoției, pentru a visa la calificare.

Văsâi a început meciul cu G. Șerban – Al. Dan, Schuller, Bălașa, Anițoiu – Țâru, Pușkaș – S. Filip, Bumba, Enceanu – Voduț. Au mai intrat Buia în locul lui Enceanu (46), Roșu în locul lui Pușkaș (57) și Bic în locul lui Voduț. Au stat pe bancă fără a fi folosiți portarul Pap și jucătorii de câmp Neag, Mitache și Lemac

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 12 Oct. 2012, 09:03 Juniori
Pe aceeași temă