„Memorialul Ioan Macavei”, la prima ediție!

13 Oct. 2011, 15:37 Juniori

Weekendul viitor la Covaci lângă Timișoara va avea loc un turneu dedicat copiilor din școlile județului Timiș și nu numai.

„Văzând ce se întâmplă în fotbalul românesc. Dacă tot se scot orele de sport din școli încercăm să facem și noi ceva. Ioan Macavei este tatăl fraților Macavei, el a făcut carieră la Mureșul Deva. Vrem ca turneul să devină o competiție anuală destinată școlilor din Timiș”, a explicat Octavian Stăncioiu premisele competiției. Fortuna Covaci organizează turneul la inițiativa jurnalistului Tavi Stăncioiu care e președintele executiv al clubului patronat de Florin Macavei.

Se joacă pe teren mare!

Elevii care participă trebuie să fie de la clasa a VIII-a în jos și născuți după 1 ianuarie 1996. De asemenea pot participa și jucători legitimați la cluburi. Până acum circa 30 de școli au fost înscrise în competiția care se va desfășura în sistem eliminatoriu pe teren mare în două reprize de câte 15 minute.

„Din păcate pentru alte școli, LPS Banatul și-a anunțat participarea cu ce are mai bun, pentru că nu au competiții în weekend. Biledul a fost campioana rurală a României la Brașov, Belinț, Generala 15 Timișoara, Sânandrei sau Liceul de Artă se numără printre participante. Școlile se pot încă înscrie până mâine. Nu sunt excluse școlile din afara județului”, a adăugat Stăncioiu care a invitat la turneu o echipă tocmai din Putna (Suceava).

Organizatorii se bucură și de asocierea cu DJST Timiș, care asigură diplomele și trofeele. Se vor acorda cupe pentru primele trei clasate, cât și pentru cel mai bun jucător care va beneficia și de o bursă din partea lui Florin Macavei. Prima clasată mai primește echipament sportiv în timp ce locurile următoare se vor alege cu mingi de joc.

„Nu vreau să fiu doar pe hârtie la Direcția de Sport, noi ar trebui să fim acolo unde se desfășoară astfel de competiții, accept orice telefon să ajutăm cu proiecte și competiții. Lucrurile acestea trebuie știute. Cel mai mult mi-a plăcut că nu se cere taxă, e un lucru bun, poate să participe oricine”
, a declarat Flavius Nastor, directorul executiv al DJST Timiș.

Covaciul ar putea colabora cu Hagi!

„Fortuna Covaci va fi transformat în școală de fotbal, există tatonări cu Academia Gică Hagi, să fim un fel de filială a lor in vestul țării. E un proiect, implică bani, deocamdată nu ne putem permite”, a spus Stăncioiu despre clubul Fortuna care a ajuns acum în „Municipiu”. Acesta are momentan 40 de copii legitimați.

Articol scris de Cornel Biholari

13 Oct. 2011, 15:37 Juniori
Pe aceeași temă