Lecție de devotament! „Striga din salvare că nu are nimic, apoi a țâșnit pe teren”. Juniorul Alexandru Târș a jucat o jumătate de oră cu fractură de mandibulă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 13:33 Juniori
Lecție de devotament!**

Juniorul echipei Under 19 a SCM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Târș, a jucat, sâmbăta trecută, mai bine de 30 de minute cu fractură de mandibulă și a fost coautor la golul victoriei formației sale, 1-0 cu CSS 2 Baia Mare.

Echipa de juniori Under 19 a noului club din Râmnicu Vâlcea este lider după două etape disputate în Seria Vest din Liga Elitelor, formația pregătită de Cristi Bora având punctaj maxim. Sâmbătă, în Zăvoi, SCM a învins cu 1-0 pe CSS 2 Baia Mare, cu toate că a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică.  

În minutul 55 al partidei, atacantul Alexandru Târș a fost accidentat, fiind lovit cu capul în figură într-un duel aerian. Juniorul vâlcean a leșinat pe teren, a fost dus în salvare, însă și-a revenit după intervenția medicilor și a insistat să continue jocul. Mai mult, în minutul 68, Alexandru Târș a centrat decisiv la singurul gol al partidei, reușit de Andreas Casoni!

La finalul jocului, însă, Târș a acuzat în vestiar dureri la mandibulă și a fost dus imediat la spital de către oficialii CSM-ului. Diagnosticul a fost unul crunt: fractură de mandibulă, fapt pentru care Târș va lipsi de pe teren până în iarnă.

 „Victoria asta a costat scump, de fapt, în două jocuri la Liga Elitelor, avem doi jucători accidentați. Mai în glumă, mai în serios, Târș a jucat mai bine după ce s-a accidentat. Pe lângă talent, copilul are și spirit de sacrificiu și foarte multă determinare. Eu am vrut să îl schimb imediat după accidentare, dar el striga din salvare că nu are nimic, apoi a țâșnit înapoi! Ulterior, după investigații medicale, am aflat că Târș făcuse comoție și fractură de mandibulă. Deocamdată, are o lună repaos total, nu are voie nici măcar să alerge, nu știm cât va lipsi”, a spus antrenorul său, Cristi Bora.

A debutat în Liga 2 în urmă cu un an

Alexandru Târș a debutat în urmă cu un an la Liga 2, fiind introdus de antrenorul de atunci al CSM-ului, Jerry Gane, în finalul disputei Vâlcea – Luceafărul Oradea, scor 3-0. Ulterior, actualul junior al SCM-ului a plecat la CS U Craiova, iar, din vară, a revenit acasă, la clubul înființat de primăria Râmnicu Vâlcea.

Bora: „Obiectivul prioritar este creșterea copiilor!”

Cu punctaj maxim după două etape, antrenorul juniorilor Under 19 de la SCM, Cristi Bora, spune că încă nu se gândește la semifinale. „Atitudinea a făcut diferența în repriza secundă a jocului cu Baia Mare, echipa a făcut în 10 jucători ce nu au reușit în 11 în prima parte. Este prea devreme să ne gândim la semifinalele Ligii Elitelor, trebuie să ținem cont că avem juniori cu un an mai mici în această competiție, jucăm cu copii născuți în 99-2000,  cred că la anul am putea emite mai multe pretenții. Am început bine în Liga Elitelor, dar subliniez faptul că avem parte de condiții excelente la SCM, asigurate de către primăria Râmnicu Vâlcea! Obiectivul prioritar la SCM este să progreseze copiii și apoi ei să poată să facă pasul spre un eșalon superior!”, a declarat Cristi Bora, cel care l-a descoperit și crescut în propria casă pe Raul Rusescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Oct. 2017, 13:33 Juniori
Pe aceeași temă