Iovan: „Unii nu au cei șapte ani de acasă!”

31 May. 2012, 07:34 Juniori
Iovan:**

Arbitrul elvețian Klassner a acordat trei cartonașe roșii și tot atâtea lovituri de la 11 metri împotriva României, stârnind controverse și amplificând frustrarea în tabăra tricoloră.

Cu trei eliminări, trei penalty-uri și trei goluri încasate, astfel s-a încheiat drumul naționalei U19. Elvețianul Klassner a părut să nu ofere României nicio șansă în meciul care se considera a fi unul decisiv pentru calificarea la turneul final. Deși deciziile acestuia au stârnit controverse, președintele CCA, Ion Crăciunescu, îi dă credit total arbitrului: „În astfel de cazuri se evaluează, în primul rând, dacă era o fază din care jucătorul putea să înscrie, în care golul era iminent. Deciziile au fost corecte!”.

De la Novi Sad, Ștefan Iovan, antrenorul coordonator, n-a arătat însă cu degetul spre arbitri, ci spre unii dintre tricolorii mici: „Ne-a costat inconștiența unor jucători. Popescu și Vătăjelu au făcut greșeli impardonabile. Nu știu cum se mai pot uita în ochii colegilor lor. Toată munca de un an a fost distrusă din cauza unor erori copilărești. Unora dintre ei le lipsesc cei șapte ani de acasă”, a declarat acesta, preferând să nu ofere nume.

Speech-ul lui Iovan, ineficient

Ștefan Iovan a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat, pe motiv că s-a bucurat prea tare la partida anterioară, când România a egalat Germania, intrând pentru câteva secunde în teren. Antrenorul coordonator al echipelor de juniori i-a vizitat, totuși, pe jucători cu o oră înainte de meci, pentru a-i încuraja. „Le-am spus că nu contează dacă vor câștiga sau nu, ci contează că ei vor forma o generație foarte bună a fotbalului românesc, poate la fel ca aceea din 1994”, a dezvăluit Iovan.

Articol de Sorina OPRIȚESCU

31 May. 2012, 07:34 Juniori
Pe aceeași temă