Înapoi la națională! Suspendații de la U19 au fost iertați!

Mihai Andries 01 Nov. 2012, 12:00 Juniori
Înapoi la națională!** Suspendații de la U19 au fost iertați!

Scandalagiii de la Novi Sad pot îmbrăca din nou tricoul echipei naționale! Hotărârea a fost luată ieri în Comitetul Executiv al FRF, același for care îi suspendase pe aceștia în urmă cu aproape cinci luni! Cei 10 fotbaliști pe care federalii i-au pedepsit cu suspendări între șase luni și un an au comis, conform raportului întocmit în iunie de către federali, mai multe acte de indiciplină în cele 6 zile ale Turnelului de Elită din Serbia la care România a fost calificată.

Jucătorilor li s-a imputat faptul că au consumat băuturi alcoolice în cantonament și că s-au fotografiat alături de un personaj controversat în Serbia, Ratko Buturovic. Pozele cu tinerii fotbaliști în compania celui care este prieten și cu Adrian Mutu – „Briliantul” fiind implicat din cauza acestuia într-un scandal uriaș după Serbia – România (5-0) – au ajuns rapid pe un site de socializare și au fost preluate de către presa din țară.

Lista fotbaliștilor suspendați după incidentele din Serbia i-a cuprins pe Vaștag, Puțanu, Șt. Popescu, Gavra, Brănescu, Dobrosavlevici, Buzbuchi, Iancu, Al. Ioniță și Manole. Dintre aceștia, Dobrosavlevici și Manole evoluează în Liga a II-a la Dinamo II, respectiv FC Argeș, în timp ce Ioniță cochetează cu satelitul Rapidului din Liga a III-a

„A fost această suspendare pentru care chiar nu mă consider vinovat. Am tot susținut că nu am făcut nimic și nu mi-a picat nici mie bine această suspendare, dar sper ca de acum înainte să am meciuri foarte bine și să ajut și echipa națională a României.” a declarat piteșteanul Manole în urmă cu câteva săptămâni. De altfel, în tot timpul scurs de la incidentele raportate de către Mihail Marian, tinerii jucători și-au susținut nevinovăția și au cerut să se întoarcă la lot.

Articol scris de Costin NEGRARU, Nicu BĂ‚DESCU și Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 01 Nov. 2012, 12:00 Juniori
Pe aceeași temă