Gălățeanul Moroșanu înscrie din nou pentru echipa națională

Mihai Andries 03 Apr. 2013, 10:09 Juniori
Gălățeanul Moroșanu înscrie** din nou pentru echipa națională

Luni, Prosport vi-l prezenta pe cel mai talentat puști al Dunării Galați, Alexandru Moroșanu, un atacant de 18 ani (împliniți pe 14 martie). Gălățeanul a jucat și ieri sub tricolor, intrând pentru ultimele 10 minute ale amicalului cu Finlanda, prilej cu care a marcat ultimul gol al întâlnirii, încheiate cu victoria României, scor 2-0. La trei minute de la intrarea pe teren, Moroșanu a înscris după o acțiune a faristului Ghenciu. Scorul a fost deschis de dinamovistul Dorin Rotariu din penalty (’32), atunci când România evolua în zece de opt minute, după eliminarea timișoreanului Bocșan, pentru un fault din postura de ultim apărător.

11 jucători din Liga a II-a

Interesant de remarcat că grosul naționalei U18 a României a fost alcătuit din jucători de Liga a II-a, marea majoritate a acestora având destule meciuri în picioare în acest sezon la echipele lor de club. Repartiția acestora pe echipe a fost după cum urmează Mioveni (Boboc, M. Popescu), Farul (Băjan, Ghenciu), ACS Poli (Bocșan, Bărbuț) – câte doi, CSM Rm. Vâlcea (Dumitrașcu), Luceafărul (Cornea), Sportul (I. Șerban), Dunărea Gl. (Moroșanu), Dinamo II (Rotariu) – câte unul. Au mai evoluat ieri jucători de la Steaua (V. Cojocaru și Grădinaru), Rapid (V. Nicolae), CFR Cluj (Al. Păun) și Petrolul (Ad. Ilie)

Ionel Augustin i-a folosit în acest meci pe Val. Cojocaru – Băjan, Bocșan, D. Dumitrașcu, G. Cornea (80′, V. Nicolae) – I. Șerban (80′, Ad. Moroșanu), R. Boboc, M. Popescu (89′, Ad. Ilie) – Al. Păun (65′, Grădinaru), Bărbuț (65′, Ghenciu), D. Rotariu.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Sorin PANĂ‚

Mihai Andries 03 Apr. 2013, 10:09 Juniori
Pe aceeași temă