„Fotbalul vâlcean poate ieși din criză doar prin investiții masive”

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 17:54 Juniori

Atacantul echipei germane Aachen, Sergiu Radu spune că a văzut mulți copii talentați la competiția care i-a purtat numele, desfășurată la Râmnicu Vâlcea. La Cupa „Sergiu Radu” au participat copii de la școlile de fotbal Gică Popescu și Răzvan Raț, dar și de la Hidroelectra Râmnicu Vâlcea.

La final a avut loc un meci demonstrativ, la care vedetele au fost Răzvan Raț, Sergiu Radu, Marius Alexe și Dragoș Firțulescu.   

„Sunt copii talentați, care la un moment dat pot face pasul spre fotbalul mare, sper să urmeze exemplele pe care le-am arătat azi, ca internaționalii Raț sau Alexe. Am făcut acest lucru pentru a-i motiva pe copii, pentru că e greu să ai posibilitatea să îi aduci pe acești mari jucători” spune „Schijă”..

Vâlcean de origine, Sergiu Radu a jucat pentru echipa din Zăvoi la începutul carierei, în 1995, însă nu vede prea curând soluții pentru ieșirea din anonimat a fotbalului de la malul Oltului. „E foarte greu să revigorezi fotbalul fără resurse materiale, ne întâlnim cu această problemă peste tot. Sunt vremuri grele, e o criză acută, s-au desființat echipe cu tradiție ca Poli sau Craiova. Mă bucur că echipa din Râmnicu Vâlcea încă mai rezistă, chiar dacă în Liga a II-a. O revigorare poate fi posibilă doar cu o infuzie substanțială de capital, dar este foarte greu”.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dani Suditu

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 17:54 Juniori
Pe aceeași temă