Dani Coman crește jucători pentru Argeș

02 Feb. 2012, 17:04 Juniori
Dani Coman** crește jucători pentru Argeș

Primul gând al lui Dani Coman, când vine vorba despre copiii și juniorii de la școala sa de fotbal, este că aceștia au prioritate pentru echipele din Argeș. „Pri­o­ritate, exclusivitate o are fotbalul ar­ge­șean. Pentru că eu îmi doresc să ajun­gem să ne batem din nou în Liga I. E frustrant pentru noi și pentru fotbalul pi­teș­tean ca FC Argeș să se bată în Liga a II-a”, a spus ieri Coman.

Portarul Rapidului pregătește viitoa­re­le vedete ale fotbalului românesc la e­chi­pa sa, care activează în Liga a IV-a și pe care vrea s-o promoveze în Liga a III-a. „Avem echipă de Liga a IV-a și do­rim să promovăm. De asta i-am adus și pe Bratu și pe Chița, doi jucători foarte buni. Sunt prietenii mei și sunt convins că amândoi mă vor ajuta și ca jucători, și ca antrenori din teren. E foarte important să promoveze echipa, pentru că este alt ni­vel, alt ritm. Valoarea jucătorilor va fi alta, iar copiii mei au demonstrat până acum că au valoare, pentru că în jumătate de an au ajuns în Liga a IV-a, pe locul doi, în condițiile în care am jucat în teren și cu juniori de 15 ani și jumătate. La Liga a III-a este alt nivel și valoarea copiilor va crește. Ei au deja un an în Liga a IV-a și nu cred că vor avea probleme în Liga a III-a”, a mai spus, cu mândrie, Dani Co­man.

„Nu luăm taxe la școala de fotbal!”

Ghidul Școlilor de Fotbal din Argeș continuă să aibă ecouri la mai multe zile de la prezentarea sa în Cu­ri­e­rul zilei. Unul dintre ele es­te referitor la Școala de Fotbal Dani Coman, aici trebuind făcută precizarea că nu li se percep taxe co­piilor pentru școlarizare. Ieri am stat de vorbă cu portarul piteștean care pa­tronează școala și am aflat mai mult despre acest as­pect, dar și despre altele.

Dani, ce trebuie să plătească co­piii pentru a învăța fotbal la școa­la ta?
– Nu se ia nici o taxă în mo­men­tul de față. Tot ce are caracter o­f­icial, turnee și competiții, plătesc eu. Plus echipament de joc, mingi, chiria la teren… eu sunt singurul ca­re plătesc.

S-a vorbit, la un moment dat, că Răzvan Lucescu este în spatele șco­lii talte, cu bani…
– Nu este Răzvan. Doar cu sfa­turi este Răzvan în spatele meu, pentru că el stăpânește foarte bine fenomenul și orice sfat de la el es­te binevenit.

Ai făcut un calcul pe anul trecut cît ai cheltuit?
– Da, știu cât s-a cheltuit… de or­dinul miliardelor s-a cheltuit. To­tul pentru creșterea și instruirea ace­lor copii. Am cheltuit mulți bani pen­tru o școală privată, dar satisfacția e mult prea mare. De exemplu, a­nul trecut, am fost cu grupa 2003 la Tărlungeni, la turneul final, unde au ocupat locul V, și satisfacția a fost extraordinară să văd acei copii a­colo. Și anul acesta vom mer­ge la Brașov, la un turneu foar­te bun, în plus, grupele 2001-2005 vor participa la turnee inter­na­ționale.

Ai organizat, tot din banii tăi, un puternic turneu la Pitești…
– Da, și anul ăsta va fi. Un tur­neu destul de mare, chiar cu parti­ci­pare din străinătate. L-am făcut pentru că vrem să aducem la Pi­tești ceea ce nu a mai fost în ultimii ani. Piteștiul chiar merită acest lu­cru.

Ai adus antrenori de valoare lân­gă tine…
– Vrem să facem performanță, vrem să creștem copiii în condiții cât mai bune și de-aia am și luat mai mulți antrenori de valoare la școală. În plus, tata stă zi de zi la stadion și urmărește antrena­men­tele, iar Marius Pavel, care este și directorul școlii, își face meseria foar­te bine, el fiind finul meu și mâna mea dreaptă. Și chiar este o at­mosferă foarte bună acolo. Sunt toa­te condițiile. Și am văzut și eu ce condiții sunt în străinătate, iar cu valoarea antrenorilor, cu cea a co­pi­ilor, alături de condițiile pe care le a­vem ne putem bate cu oricine.

Există vreun club din afară pe care îl ai ca model pentru școala ta?
– Mihai și Mihăiță Ianovschi au fost anul trecut la Donețk, unde s-au strâns marile cluburi din Eu­ropa: Barcelona, Ajax, Inter, Sah­tior… Au fost la cursuri și la schimb de experiență. Acum vor merge Vi­șan și Anghel la Donețk, unde vor fi alături de cei mai buni an­tre­nori de copii și juniori din lume. Eu am dorit ca antrenorii să facă a­cest schimb de experiență cu clu­burile bune din lume. Tot ceea ce întreprind eu fac pe banii mei. Deci eu plătesc. Sun­tem singura școală de fotbal ca­re merge la aceste clu­buri, deoarece pentru alții costurile sunt prea mari. Dar eu fac asta pen­tru clubul meu și pentru antreno­rii mei.

Articol scris de Silviu Mihai

02 Feb. 2012, 17:04 Juniori
Pe aceeași temă