Corvinul, izgonit din propria casă

14 Sep. 2011, 16:41 Juniori

Juniorii D ai FC Corvinul nu sunt acceptați să își susțină meciurile oficiale considerate pe teren propriu din campionatul județean pe stadionul „Michael Klein”, arenă care face parte din istoria de 90 de ani a grupării hunedorene și care poartă numele celui mai reprezentativ jucător al „alb-albaștrilor”.

Cei 22 de copii juniori D (10-11 ani) legitimați la FC Corvinul Hunedoara se antrenează pe suprafețe de bitum și își dispută meciurile considerate pe teren propriu pe unde apucă, mai exact acolo unde conducătorii clubului găsesc înțelegere și bunăvoință pentru a închiria un teren de joc.

Se aprobă, dar nu se poate

Situația a fost creată după ce oficialii clubului din liga a treia FC Hunedoara, care din 2009 își desfășoară activitatea în Complexul Sportiv „Michael Klein”, nu au reușit să găsească o poziție orară care să le permită micilor corviniști să își primească adversarii pe arena principală, la fel cum s-a întâmplat și sezonul trecut, deși în acest sens există aprobarea scrisă a proprietarului stadionului, Primăria Hunedoara! Este vorba de două ore, o dată la două-trei săptămâni.

„Înainte de startul campionatului am solicitat Primăriei Hunedoara să permită ca echipa noastră de juniori să joace meciurile din campionat considerate acasă pe stadionul >. Am primit răspuns pozitiv. Ulterior, cererea noastră a ajuns pe masa conducătorilor de la FC Hunedoara care, însă, nu ne-au dat nicio soluție. Nici laie, nici bălaie. Este păcat pentru că este vorba despre niște copii care vor doar să facă sport”, a declarat președintele Corvinului Hunedoara, Mircea Alic (foto).

Unde mănâncă șase guri nu mai este loc de încă una

Președintele Consiliului Director și, totodată, finanțatorul lui FC Hunedoara, Silvan Toma (foto), crede că gazonul de pe „Michael Klein” nu ar face față încă unei echipe… fie ea formată și din copii.

„Deja șase echipe ale FC Hunedoara joacă pe stadionul >. În această perioadă este imposibil ca încă o echipă să evolueze pe terenul mare. L-am distruge de tot. Nu este vorba de rea-voință, însă, fizic, suprafața de joc nu ar rezista”, a spus Toma, care asigură că peste o lună problema va putea fi rezolvată. „În acest moment, terenul doi este acoperit cu un covor nou de iarbă, iar peste o lună va fi dat în folosință. Atunci va fi rezolvată și problema celor de la Corvinul”, a asigurat Toma.

Hada: „Se face o nedreptate”

Primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, nu stăpânea în totalitate subiectul, dar avea informații că nici echipele de juniori ale FC Hunedoara nu calcă pe terenul mare. Altfel, edilul crede că situația existentă nu ar fi corectă față de cei de la FC Corvinul.

„Știu că nici echipele de juniori ale FC Hunedoara nu joacă pe stadionul >. , ci pe un alt teren din oraș. Dacă nu este așa, consider că li se face o nedreptate celor de la FC Corvinul”, a spus edilul șef.

Organizatorul de competiții al FC Hunedoara, Ionel Danciar, a confirmat pentru ZHD că: „În acest sezon toate cele cinci echipe de juniori au evoluat acasă pe stadionul Michael Klein>”.

Cel mai recent, duminică, 11 septembrie, pe stadionul „Michael Klein” s-au disputat două meciuri între echipele de republicani A (născuți în 1993) și B (născuți în 1995) ale FC Hunedoara și FC Timișoara.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

14 Sep. 2011, 16:41 Juniori
Pe aceeași temă