Copiii Timișoarei au cucerit trofeul Brașov Junior’s Cup după finala cu West Bromwich

15 Aug. 2012, 10:15 Juniori
Copiii Timișoarei au cucerit trofeul Brașov Junior's Cup** după finala cu West Bromwich

Juniorii D ai lui Poli, pregătiți de profesorul Antonio Foale, și-au continuat un an 2012 extraordinar, cucerind trofeul Brașov Junior’s Cup la categoria sub 14 ani. Timișorenii au obținut victoria finală la penalty-uri în fața cunoscutei trupe engleze West Bromwich Albion, scor 4-3, după 1-1 în timpul regulamentar.

Deși majoritatea componenților lui Poli au 13 ani, aceștia au reușit să se impună la U14. De altfel trupa timișoreană va participa la Juniori C în noul campionat, deși mai puteau sta un an la „D”, unde în vară au ajuns în turneul semifinal de la Craiova.

La Brașov puștii lui Toni Foale s-au impus între alte 17 competitoare din toată țara și nu numai, turneul având valențe internaționale. În grupe alb-violeții au trecut de FCM Tg. Mureș, Phoenix Alexandria și Luceafărul Cluj, cu același scor, 4-0! Sferturille le-au adus în față o nouă victimă, echipa din Buiucani (Rep. Moldova), pe care au învins-o cu 8-0. În aceeași zi, ieri, luni 13 august, micii poliști au disputat și semifinala, una ceva mai grea, cu formația brașoveană FC Bența, scor 5-2.

Partida-vedetă a avut loc astăzi (n.r. marți), când puștii timișoreni au înfruntat fosta echipă a lui „Guriță”, WBA, varianta juniori, cu un Contra între buturi. Bănățenii au deschis scorul în minutul 19 prin Mezin, care a profitat de o greșeală în defensiva englezilor. Aceștia au replicat însă peste patru minute și au egalat la șutul lui Pierce. Ambele echipe s-au luptat cu ardoare în continuare, Poli a fost mai activă dar nu a reușit să mai pericliteze poarta adversă, astfel s-a ajuns la penalty-uri.

Decarul Mezin a punctat primul, în ciuda jocului psihologic încercat de goalkeeperul lui West Bromwich. Căpitanul Cochințu l-a urmat și a făcut 2-1 pentru violeți, apoi Andreici a făcut 3-2, scor care avea să stabilească campioana după ce Contra a parat a treia lovitură a junilor englezi.

Poli Timișoara (vs. WBA): Contra – Găvruță, Cochințu (c), Dumitru, Neagoe – Haruț, Andreici, Șvaia, Ciobanu – Mezin, Sârbu (Bereznicu). Lotul a fost completat de: Bordianu – Dorobanțu, Simitean, Prodana, Bihumeț și Știrbu.

Contra s-a ales cu premiul de cel mai bun portar iar atacantul Andrei Mezin a avut cele mai multe goluri marcate (10), dar premiul golgheterului a fost dat către alt fotbalist „pentru a împărți în mod echitabil trofeele”, a punctat antrenorul Antonio Foale. Acesta are mâine un nou meci, de această dată cu ASU Politehnica din Liga a V-a, care va disputa un test cu FC Bazoș.

Turneul brașovean, de excepție

Brașov Junior’s Cup strânge din ce în ce mai multe formații de calitate de copii și juniori. Turneul are nouă categorii, de la U8 la U16. Există un site special dedicat competiției iar părinții veniți să-și susțină odraselele au propriul lor program și pot fi angrenați la rândul lor în diverse activități de către organizatori. Poli s-a bucurat de o mică galerie formată din rude, o adevărată Peluză Sud în miniatură.

„Competiția s-a ridicat la un nivel ridicat, ca organizare și jocuri. A fost un succes. Noi am acceptat încă din martie să participăm și a fost plătit un avans de 30%. Consiliul părinților a decis să plătească, ca să participăm, și avem înțelegere la noul club, că va restitui sumele. Noua conducere e parolistă”, ne-a spus Foale.

Poli Timișoara a mai participat cu o echipă la Under 9, unde a fost obținut locul 5 din 13 participante. Să mai specificăm că jocul finalei lui Poli cu WBA a fost transmis în direct la TV (Digi 3).

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

15 Aug. 2012, 10:15 Juniori
Pe aceeași temă