Arieșul Mihai Viteazu, locul 5 din 20 de echipe la primul turneu peste hotare

Liga2.ro 22 Jun. 2014, 17:30 Juniori
În după masa zilei de vineri 20 iunie, pe cel mai mare stadion din Klagenfurt cu o capacitate de 20.000 de locuri, a fost deschiderea oficială a competiției la care au fost prezenți 1.700 de sportivi reprezentând 26 de națiuni, deși gazdele au mizat la o participare cu 6.000 de sportivi.
Debut foarte bun pentru Arieșul Mihai Viteazu
În prima a competiției oficiale de la ora 10,40, Arieșul Mihai Viteazu a întâlnit echipa germană Sentilo Blumenau. După un început mai ezitant a celor de la Arieșul, germanii au reușit să deschidă scorul la singura acțiune pe poartă din prima repriză. Pauza a dus la vestiare echipa germană în avantaj. La reluare, elevii lui Francisc Szekely și Lucian Roșu au reușit să restabilească egalitatea prin execuția de excepție a lui Tudor Man, care a expediat impecabil un balon din lovitură liberă la colțul scurt. Tot Tudor și-a adus echipa în avantaj în urma transformării unei lovituri de pedeapsă obținută de mezinul echipei Alexandru Palea, stabilind scorul final
Victorie la scor cu Fiume Banna
La ora 12.00 ora Austriei jucătorii din Mihai Viteazu,au dat piept cu Fiume Bannia, reprezentanta unei școli de fotbal din Italia. Din startul jocului, micii fotbaliști români s-au impus la toate capitolele, deși italienii plecau favoriți după victoria din primul lor meci. Pe teren a existat o singură echipă care a impus ritmul și aceea a fost Arieșul Mihai Viteazu, care la pauză a avut un avantaj de 5 goluri pe tabelă. În partea secundă a întâlnirii cei de la Arieșul, au mai punctat de încă două ori și au încheiat meciul cu un categoric 7-0. Marcatorii din acest joc au fost Tudor Man (4), Claudiu Barducz, Tamas Dengeyel și Alexandru Palea, ultimul fiind coautor la numai puțin de patru goluri.

Arieșul Mihai Viteazu a mai făcut o victimă

Sâmbătă dimineața de la ora 9.40, Sporthalle Viktring a fost gazda partidei dintre Arieșul Mihai Viteazu și FC Podil 2 (UKR), ultimul joc din grupa B. Și în partida cu reprezentanta Ucrainei, ardelenii au practicat un joc elaborat, fiind superiori la toate capitolele. Rezultatul a fost pe măsura așteptărilor, 7-0 (3-0), iar pe lista marcatorilor și-au trecut numele Claudiu Barducz, Octavian Cârgea, Alexandru Todor, Cătălin Curșeu, Alex Palea și Tudor Man Cioica (2). Cu rezultatele obținute în grupă, 3 victorii din tot atâtea jocuri și un golaveraj de 16-1, Arieșul Mihai Viteazu a câștigat grupa B.
Simitz le-a tăiat drumul spre finală
În după masa zilei de sâmbătă, de la ora 17, micii fotbaliști din Mihai Viteazu au întâlnit reprezentanta țării gazdă SGA Simitz, într-o partidă care a contat pentru ierarhia clasamentului. După un început bun de partidă, Tudor Man Cioica a deschis scorul în urma executării unei lovituri libere de la circa 20 de metri. Ca și în primul joc, chiar dacă au dominat, ratările și-au spus din nou cuvântul.
Pe fondul nefructificării situațiilor favorabile, în ultimul minut al primei reprize, centralul întâlnirii a acordat un penalty gazdelor care au egalat situația pe tabela de marcaj. Regia părții secunde a fost identică cu cea din prima repriză, cu Arieșul la timonă. Cu câteva minute înaintea fluierului de final, elevii lui Francisc Szekely și Lucian Roșu, au ratat incredibil cu poarta goală, iar pe contraatac gazdele au reușit să puncteze, terminând jocul în avantaj.
În urma acestui rezultat visul frumos al copiilor din Mihai Viteazu a fost întrerupt. Rezultatele obținute de Arieșul Mihai Viteazu, în afara granițelor țării la prima participare internațională, au clasat-o pe locul 5 din 20 de echipe participante. Un rezultat meritoriu, care nu a făcut fotbalul românesc de rușine. Mai mult decât atât Arieșul a dat golgheterul Tudor Man Cioica (foto, dreapta) (9 goluri) și cel mai bun portar Rareș Mârzan, cu numai 3 goluri primite.
Tehnicienii celor de la Arieșul au rulat tot lotul avut la dispoziție: Rareș Mârzan, David Roman (portari) – Octavian Cârgea (cpt.), Cătălin Curșeu, Tudor Cioica Man, Alexandru Palea, Claudiu Barducz, Cătălin Bucea, Tamas Dengyel, Sebastian Curșeu, Lorant Baratosi, Mihai Lombrea, Alexandru Todor și Flaviu Trâncă.

Iată și rezultatele înregistrate de echipa ardeleană

Sentilo Blumenau (Germ) – Arieșul Mihai Viteazu (Rom) 1-2 (1-0)
Arieșul Mihai Viteazu (Rom) – Fiume Bannia (ITA) 7-0 (5-0)
Arieșul Mihai Viteazu (Rom) – FC Podil 2 (UKR) 7-0 (3-0)
Arieșul Mihai Viteazu (Rom) – SGA Simitz (AUT) 1-2 (1-1)

Articol scris de Ioan ARION

Liga2.ro 22 Jun. 2014, 17:30 Juniori
Pe aceeași temă