Academia Hagi, superioară lui AZ Alkmaar și egală lui PSV Eindhoven

29 Feb. 2012, 14:01 Juniori
Academia Hagi,** superioară lui AZ Alkmaar și egală lui PSV Eindhoven

După ce în vară a „răpus” forțe ale fotbalului mondial precum Inter Milano sau Real Madrid, în cadrul competiției internaționale „Talent Cup”, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” continuă să facă victime printre formațiile de top ale Europei.

O echipă a Academiei Hagi, alcătuită din jucători născuți în 1994 și 1995, se află în această perioadă în Olanda pentru câteva jocuri cu echipe de top ale fotbalului din „Țara lalelelor”. Însoțiți în Olanda de Gheorghe Hagi, jucătorii constănțeni au susținut, marți, două partide contra echipelor similare ale lui AZ Alkmaar și PSV Eindhoven.

1-0 cu AZ Alkmaar

În cursul dimineții Academia Hagi a întâlnit pe AZ Alkmaar, de care a dispus cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Răzvan Ciochină în min.35. Constănțenii ar fi putut obține un succes mai clar, însă Gabriel Iancu a ratat un penalty în min. 20. Antrenorul Cristian Cămui a aliniat următoarea echipă: Șerban – Bălașa, Țîru, Puțanu, Mitache – Nikolov, Boitoș, Iancu – Vînă, Ciochină, Păiuș. Au mai jucat în repriza secundă: Hînțăscu, Hodorogea, Ciurea, Ghenciu, Vasile, Tănase, Mihai, Ludușan, Târnovan, Gheorghe și Rogoveanu.

1-1 cu PSV Eindhoven

La doar patru ore distanță, Academia Hagi 1994/1995 a întâlnit echipa similară a clubului PSV Eindhoven, întâlnirea încheindu-se la egalitate, 1-1. Gazdele au intrat la cabine în avantaj, însă constănțenii au egalat în min.60 prin internaționalul Gabriel Iancu (FOTO). Academia Hagi ar fi putut obține chiar victoria, însă Iancu a lovit bara, iar Vînă și Ciochină au ratat în situație de unu la unu cu portarul advers. Cristian Cămui a folosit următoarea formulă de echipă – R1: Șerban – Hodorogea, Țîru, Puțanu, Ciurea – Ghenciu, Vasile, Tănase – Târnovan, Ludușan, Mihai; R2: Șerban (60 Hînțăscu) – Bălașa, Hodorogea, Puțanu, Mitache – Nikolov, Vasile (70 Gheorghe), Iancu – Vînă, Ludușan (70 Ciochină), Păiuș.

Antrenorul Cristian Cămui s-a declarat satisfăcut de rezultate și de evoluția elevilor săi în cele două partide: „Sunt mulțumit de evoluția jucătorilor mei, care au răspuns bine în aceste prime două întâlniri. Am vrut să ne vedem nivelul și se pare că nu este diferență între noi și echipele importante ale fotbalului olandez. Mai mult, au fost două jocuri pe care noi le-am controlat. Am păcătuit însă în faza de finalizare, pentru că atât cu AZ Alkmaar, cât și cu PSV Eindhoven, am avut 4-5 ocazii mari, pe care nu le-am fructificat.”

Următorul joc pe care Academia Hagi 1994/1995 îl va susține în Olanda va avea loc joi, de la ora 20.00, contra lui FC Volendam. Delegația constănțeană va reveni în România în cursul zilei de vineri.

Sursa: Academia Hagi

29 Feb. 2012, 14:01 Juniori
Pe aceeași temă