Academia Hagi sprijină proiectul UNICEF „Hai la școală”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2011, 13:18 Juniori
Academia Hagi sprijină proiectul UNICEF**

Ieri, pe terenul sintetic de la Hotelul Iaki din Mamaia, s-a desfășurat o acțiune organizată de UNICEF în cadrul proiectului „Hai la școală”, în care mai mulți copii dintr-o localitate constănțeană au avut bucuria de a evolua alături de grupele de copii 1998 și 1999 ale Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, pregătite de Marius Codescu și Nicolae Roșca.

„Am venit împreună cu toți cei 33 de băieți din clasele 5-8 de la școala din Făurei, școală care face parte din proiectul „Hai la școală”, implementat deja în 141 de localități din România. Este un proiect de combatere a abandonului școlar și este principalul proiect al UNICEF, pentru că în România doi din zece copii nu termină clasa a 8-a. Este foarte mult. În Făurei s-a început acest proiect în 2010, când 25 la sută dintre copii erau în pericol de a abandona școala. Au fost recuperați 20 la sută dintre aceștia”, a declarat reprezentantul UNICEF, Laura Petculeț.

Invitația la Academie a fost făcută de Gheorghe Hagi, ambasador UNICEF în România, fostul internațional vizitând în primăvara acestui an satul Făurei din județul Constanța, rămânând impresionat de condițiile în care locuiesc foarte mulți dintre copii. „Gheorghe Hagi a vizitat câțiva copii și a văzut în ce condiții trăiesc, fără curent, fără apă. Nu i-a uitat și i-a ajutat, iar acum a decis să ne facă și această invitație. Este nevoie ca acești copii să aibă parte de astfel de activități extrașcolare pentru a-i determina să vină la școală, să îi putem atrage prin diverse programe de acest gen”, a mai precizat Laura Petculeț.

Sursa: Academia Hagi

Marius ANGHEL 08 Dec. 2011, 13:18 Juniori
Pe aceeași temă