Ionică Serea, golgheterul turneului internațional de fotbal în sală de la Focșani

20 Dec. 2011, 13:48 Special

Publicul vrâncean a avut parte duminică, 18 decembrie, de un spectacol, pe care îl merita de multă vreme. Evenimentul de duminică, TURNEUL INTERNATIONAL DE FOTBAL ÎN SALĂ‚ GDS-GIE,organizat de Grup DEEP SERV G.I.E. și OTP Bank, este primul eveniment de o asemenea anvergură și complexitate din istoria fotbalului vrâncean, organizat la Focșani.

Promisiunile organizatorilor s-au concretizat într-un spectacol memorabil, cei prezenți în sală despărțindu-se cu greu de locuri, chiar și în pauze. Organizatorii, precum și jucătorii celor 4 echipe au ridicat stardadele așteptărilor, la un alt nivel, prin profesionalismul de care au dat dovadă. La intrarea pe teren ale echipelor, „sportul rege”, fostele glorii de la GALATASARAY ISTANBUL, DINAMO BUCUREȘTI, UNIVERSITAEA CRAIOVA, precum si jucatorii reprezentativi ai fotbalului vrancean, au fost omagiati printr-o prezentare proiectata cu mesaj motivațional inedit.

Tensiune la extragerea premiilor

Tot în pauze, suporterii au trăit momente de tensiune, la extragerea premiilor: tricouri, mingi și eșarfe personalizate cu semnăturile fostelor glorii de la cele trei mari echipe au fost oferite norocoșilor câștigători. Timpul nu pare să fi trecut peste componenții celor 4 echipe, confirmând în teren statul de glorii.

Cel mai important moment sportiv al anului organizat în Sala Sporturilor din Focșani a strâns aproape 1200 de microbiști vrânceni în tribune. Aceștia nu au regretat cele șase ore petrecute în sală și i-au răsplătit cu aplauze pe fostele glorii ale echipelor Dinamo București, Galatasaray Istanbul, Universitatea Craiova și Voința Deep Serv Focșani. În final, Dinamo București și-a dovedit superioritatea și, în ultimul act al întrecerii, dinamoviștii s-au impus cu 3-1 (1-1) în fața turcilor de la Galatasaray Istanbul.

Golurile echipei dinamoviste au fost marcate de Marian Ivan -2 și Florentin Petre. Locul III a revenit formației Voința Deep Serv Focșani, care a câștigat finala mică a turneului, scor 6-3, în fața Universității Craiova. Loviturile de start ale celor patru jocuri au fost date de persoane cu dizabilități. Organizatorii au acordat cupe și diplome speciale, toate revenind echipei Dinamo.

Florin Prunea, cel mai bun portar

Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat fostul internațional Florin Prunea, golgheterul competiței a fost Marian Ivan (3 goluri), la egalitate cu Ionică Serea (Voința Deep Serv Focșani) și Evren Turhan (Galatasaray Istanbul), iar Dorin Mateuț, „Gheata de aur” a României în 1989, a primit o plachetă specială din partea organizatorilor. Pe durata zilei, sala a fost animată de un show de excepție, oferit de atât de gloriile de la GALATASARAY, DINAMO și UNIVERSITATEA CRAIOVA, cat și de majoretele Colegiului Unirea Focșani, dar și invitatul special al evenimentului, Ștefan Florescu, supranumit „magicianul mingii”, care a oferit numere de atracție cu balonul rotund. Inițiativa a pornit încă de anul trecut, când, sub tutela ASOCIAȚIEI „MARIAN SPÎNU” și Grup DEEP SERV G.I.E., a fost lansat un proiect umanitar, de ajutorare a copiilor afectați de cancer. Anul acesta, inițiativa a căpătat proporții internaționale, odată cu participarea echipei fostelor glorii de la Galatasaray Istanbul.

Vrâncenii au avut posibilitatea de a-i vedea la lucru printre alții pe craiovenii Narcis Mohora, Marius Sava, Florian Gugu, Gheorghe Ciurea, Dorin Mitriță, Constantin Donose și Marian Calafeteanu, dar și fostele glorii ale echipei Dinamo București: Florin Prunea, Daniel Iftodi, Jan Vlădoiu, Nicușor Vlad, Marian Ivan, Marin Dragnea, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Dorin Mateuț, Florentin Petre și Gheorghe Mulțescu. Antrenorii echipei bucureștene au fost Nelu Nunweiller și Ioan Cheran, iar jocurile au fost arbitrate de Gheorghe Constantin, Anton Heleșteanu și Marian Salomir.

Turcii au avut patru rânduri de echipament

Pe durata turneului de la Focșani, Galatasaray Istanbul s-a bazat pe: Turhan, Akyol, Vezir, Hasan Vezir, Reis, Alkilic, Saatcioglu, Oilloov, Kazanci, Obdan, Okay, Demiray și Olcer. De altfel, turcii au impresionat pe toată durata șederii în orașul de pe Milcov. Au venit cu patru rânduri de echipament, cameraman propriu și și-au respectat statutul de mare echipă. La dineul oficial, fostele glorii ale echipei din Turcia au scandat de mai multe ori sloganul clubului „Galata, Cim Bom Bom” și au fost răsplătiți cu aplauze de foștii fotbaliști de la Dinamo, Craiova și Focșani.

Nici focșănenii nu s-au lăsat mai prejos. Chiar dacă au pierdut în primul joc în fața celor de la Dinamo, focșănenii de la Voința Deep Serv și-au luat revanșa în finala mică a turneului și, după o evoluție de excepție, au bătut cu 6-3 pe Craiova și au luat cupa acordată echipei clasate pe locul trei. Lotul Voinței Deep Serv Focșani a fost alcătuit din: Paraschiv Ioan, Lucian Hristea, Sîrbu George, Jani Oltianu, Dănuț Dumitriu, Burgă Vasile, Ciobotaru Sandu, Ștefan Chelmuș, Avram Săndel-Janet, Ionică Serea, Ionuț Constantinescu, Adrian Toma, Marian Spînu și Elvis Ilaș. Fondurile de anul acesta au fost donate Centrului de îngrijire și asistență „Sfânta Maria” – Golești, pentru tinerii cu dizabilități.

Rezultatele turneului internațional din Sala Sporturilor:

Voința Deep Serv Focșani – Dinamo București 1-3
Universitatea Craiova – Galatarasay Istanbul 3-4
finala mică: Voința Deep Serv Focșani – Universitatea Craiova 6-3
finala mare: Dinamo București – Galatasaray Istanbul 3-1

Articol scris de George DUMITRU

Mai multe imagini pe www.monitorulvn.ro

20 Dec. 2011, 13:48 Special
Pe aceeași temă