Dacia Unirea o reîntâlnește pe Dinamo după 11 ani. Meciul din 16-imi e programat la Brăila, însă ultimul cuvânt îl au televiziunile

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 17:49 Cupa
Dacia Unirea o reîntâlnește pe Dinamo după 11 ani.** Meciul din 16-imi e programat la Brăila, însă ultimul cuvânt îl au televiziunile

După 11 ani, Dacia Unirea Brăila și Dinamo București se întâlnesc din nou în Cupa României la fotbal. În 2004, cu Mihai Ciobanu antrenor principal, formația brăileană a eliminat două formații din primul eșalon, pe Rapid București și pe Unirea Alba Iulia, iar în sferturile de finală a jucat în compania „câinilor roșii”. Dinamo s-a impus atunci cu 1-0 în „Ștefan cel Mare”, însă, în partida tur, brăilenilor nu li s-a acordat un penalty clar, iar în retur, pe Municipal, bucureștenii au câștigat cu 2-0.

„În acel an am umplut Municipalul de trei ori, cu Rapidul, cu Dinamo și cu Steaua, într-un joc amical. Brăila a făcut o figură foarte frumoasă atunci în Cupă”, și-a reamintit fostul antrenor al brăilenilor, Mihai Ciobanu.

Acum, sorții au decis ca Dacia Unirea și Dinamo București să se întâlnească într-o partidă eliminatorie, în șaisprezecimile Cupei României, meciul urmând a avea loc în perioada, 22-24 septembrie.

„Am discutat cu cei din conducerea clublui Dinamo și, de comun acord, am stabilit ca partida să se dispute la Brăila, pe 24 septembrie. Sper că Federația și televiziunile să fie de acord cu această decizie a noastră”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

„Dacă meciul se va disputa ziua, consider că este o tragere la sorți bună, jucăm acasă și vom avea stadionul plin. Dacă el va avea loc în nocturnă, situația se complică puțin. Dar sunt variante. Până la meciul cu Dinamo, avem două jocuri dificile în campionat, primul cu Oțelul acasă, să-l câștigăm pe acesta și apoi vom mai vedea. Avem tot lotul valid și sper să obținem al doilea succes consecutiv cu gălățenii”, a declarat antrenorul, Alin Pânzaru.

Conform regulamentelor stabilite de FRF, jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară, sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării și televizării jocului.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 17:49 Cupa
Pe aceeași temă