Ion Crăciunescu crede că Vâlcea nu are forța economică să susțină o echipă de fotbal. „Trebuie să fim realiști, din păcate. Unii care au trecut pe aici au devastat orașul”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 00:58 Special
Ion Crăciunescu crede că Vâlcea nu are forța economică să susțină o echipă de fotbal.**

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu, bun amic cu primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost și el prezent vineri la festiviatatea din Zăvoi, prilejuită de startul activității de la SCM Râmnicu Vâlcea. Crăciunescu și-a amintit cum, în urmă cu 44 de ani, generația de atunci aducea Cupa României la Râmnicu Vâlcea.

„Pentru mine, orice zi petrecută la Râmnicu Vâlcea este foarte frumoasă, nu mă pot dezlipi de acest oraș, pe care îl iubesc enorm de mult. Nu am schimbat nicodată buletinul de Vâlcea, cu el o să mor. Când mă uit la stadion, mă răscolesc amintiri frumoase. În urmă cu 44 de ani, generația de atunci aduceam Cupa la Vâlcea și o prezentam unui stadion plin de spectatori. Avem tribune frumoase, gazon frumos și mă bucură mult faptul că factorii locali de decizie se uită spre copii”, a spus fostul arbitru internațional.

Ion Crăciunescu le cere suporterilor vâlceni să fie realiști și să accepte faptul că Vâlcea nu poate susține din punct de vedere economic o echipă de fotbal. „Este foarte greu să avem din nou echipă, trebuie să fim realiști, din păcate. Unii care au trecut pe aici au devastat orașul și întreprinderile și nu sunt trași la răspundere. Este foarte greu să găsim un om de afaceri din Vâlcea care să dea anual 1-2 milioane de euro la fotbal. Mă doare sufletul că nu avem echipă măcar în Liga a 2-a, dar până când nu avem o întreprindere foarte puternică sau oameni de afaceri care să își permită să dea minim 1 milion de euro, nu o să putem face nimic. Creștem baza sportului, copiii și la seniori ne uităm la alții. Asta e Vâlcea. Nu mai avem putere economică. Mă bucură enorm că primăria Râmnicu Vâlcea are grijă și de sport, nu e ușor, pentru că are un buget mic. Cred că, dacă avem grijă de copii, ușor, ușor mergem în sus și sper să vin să stau în tribună și să aplaud jucătorii SCM-ului”, a mai spus Ion Crăciunescu, în prezent analist la una din televiziunile centrale de sport.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 00:58 Special
Pe aceeași temă