Interviu fără bariere cu „Părintele”: „S-ar putea face lucruri frumoase acolo dacă s-ar lăsa deoparte bârfa și invidia”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2013, 11:42 Actualizat: 03 Mar. 2013, 13:31 Special
Interviu fără bariere cu „Părintele”:  „S-ar putea face lucruri frumoase acolo dacă s-ar lăsa deoparte bârfa și invidia”

O figură aparte în fotbalul românesc, Ioan Sdrobiș a rămas în atenția oamenilor din Valea Jiului prin bazele Centrului de Copii și Juniori puse la Jiul, prin jucătorii de viitor pe care i-a descoperit de-a lungul timpului: Chivu, Badea, Grigore, dar și prin declarațiile fără perdea pe care cel supranumit „Părintele” le face ori de câte ori are ocazia.

– De ani buni v-ați despărțit de Jiul. Nu vă e dor de o revenire în Vale?
– La ceea ce se întâmplă în momentul de față acolo, nu. M-a sunat Alin Simota să-l sfătuiesc în legătură cu Academia de Fotbal pe care vrea să o facă. I-am spus că e o treabă serioasă nu e de joacă. Trebuie să se implice încă de la nivelul școlilor. Eu îi țin pumnii, dar e foarte greu. Jiul are o bază extraordinară și s-ar putea face lucruri frumoase acolo dacă s-ar lăsa bârfa și invidia deoparte. Sunt prea multe intrigi acolo, dar evident nu mai e treaba mea ce se întâmplă acolo. Eu am făcut un Centru puternic acolo cu jucători buni, acum…vai mama lor. Cândva Jiul era un nume, iar acum este în pragul disperării. Este un lucru regretabil ce se întâmplă acolo. Auzi Academie, eu cred că mulți nu înțeleg termenul de ACADEMIE. Îți trebuie meseriași pentru așa ceva.

– Sunteți tot de partea jucătorilor români, nu prea vă plac cei străini?
– Normal că sunt pentru jucătorii români pentru că de ei are nevoie Naționala României. Avem nevoie de ei, nu de un Nikolici, care ar trebui să care ghetele… jucătorilor români, sau CFR Cluj care este un „șmen”  de echipă în fotbalul românesc. Suntem prea săraci pentru a ne permite jucători străini. Niciodată nu îmi voi schimba această părere.

– Ce jucători v-au dezamăgit de-a lungul timpului?
– Nu pot spune, acum, un nume în mod special. Dar sincer, Vali Badea pe care l-am avut la Jiul și apoi a ajuns la Steaua îmi rupe inima, nici nu mai am puterea să îl cert. Este într-un anonimat total.

– Cine v-a mulțumit?
– Mihăiță Pintilii. Poate că nu e un jucător rupt din soare, dar și-a făcut treaba și la Jiul și la Steaua. Nu degeaba l-am certat pe Gică Hagi. Din păcate fotbalul din Vale este pe cale de dispariție, la fel și cel de la Timișoara și Craiova. Mare păcat.

– Și totuși nu vă e dor de Vale?
– Normal că îmi este dor și țin legătura cu oamenii de acolo, dar nu cred că aș mai putea reveni acolo, când mă gândesc ce fotbal a avut Valea și ce este acum. Vă țin pumnii.

Articol scris de Loredana Juglea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2013, 11:42 Actualizat: 03 Mar. 2013, 13:31 Special
Pe aceeași temă